Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Γιατί να ψηφίσω την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Δελτίο Τύπου
Φλώρινα / Lerin, 15 Μαΐου 2014

Ψήφο στο Ουράνιο ΤόξοΛίγες ημέρες έχουν πλέον μείνει ως τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη φορά η ψήφος μας δεν θα είναι τόσο “χαλαρή” όσο ήταν παλαιότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι νικητής της εκλογικής μάχης αναδεικνύεται μέχρι στιγμής η σιωπηλή μάζα των ψηφοφόρων που δεν πείθονται- και πως θα μπορούσαν άλλωστε;- από κάποιο κόμμα ή συνασπισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο, παρά τις δυσκολίες, θα λάβει μέρος και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και θα σταθεί απέναντι σ΄ αυτούς κυρίως τους ψηφοφόρους έντιμα και με καθαρές θέσεις. Είμαστε το μόνο πολιτικό κόμμα στη χώρα που ζητά άμεσα και χωρίς όρους την αναγνώριση της εθνικής μακεδονικής μειονότητας, την επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου Πολέμου, την εισαγωγή της μακεδονικής γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται καθώς και την χρήση της στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τοπωνυμικές πινακίδες και τους χάρτες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες να πείσουμε τους εθνικά Μακεδόνες, τους δημοκρατικά σκεπτόμενους Έλληνες αλλά ακόμα και αυτή την οπισθοδρομική ελληνική διοίκηση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τον πλήρη εκδημοκρατισμό της χώρας.

Είμαστε περήφανοι που σταθήκαμε δίπλα στους Μακεδόνες σε μια σειρά από κεφαλαιώδη ζητήματα για την καθημερινότητά τους. Την απομάκρυνση επικίνδυνων πεδίων βολής, την άμεση καταβολή αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές που τους έπληξαν- και όχι μόνον εκείνους-τα τελευταία χρόνια, την καταπολέμηση της ανεργίας, τα μικρά και μεγαλύτερα έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Προσφέραμε τη δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την μακεδονική ιστορία, για τη  γλώσσα μας, τους βοηθήσαμε να τη μάθουν και να την μεταλαμπαδεύσουν και σε άλλους, μέχρις ότου η χώρα μας αποφασίσει να μας σεβαστεί και να το κάνει η ίδια. Προωθήσαμε με κάθε τρόπο τον μακεδονικό πολιτισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δημιουργήσαμε γέφυρες επικοινωνίας με τα αδέρφια μας στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και στην διασπορά όπου γης.

Είμαστε επίσης περήφανοι γιατί ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από το δάχτυλό μας και διακηρύξαμε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέση που τώρα όλοι ασπάζονται. Εξηγήσαμε με σαφήνεια το πως η χώρα έφτασε στη χρεοκοπία και τι πρέπει να γίνει για να ανακάμψει, καθώς και το τι εξέθρεψε την επανάκαμψη του φασισμού. Δώσαμε με προτάσεις διέξοδο στην εθνικιστική και επιθετική πολιτική της Ελλάδας απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέψαμε στις κυβερνήσεις της γειτονικής χώρας να χρησιμοποιήσουν τους Μακεδόνες στην Ελλάδα για τις δικές τους επιδιώξεις.

Δεν μας άκουσαν. Η δική σας ψήφος θα κάνει τη φωνή μας ακόμα πιο δυνατή και θα τους αναγκάσει να γυρίσουν το κεφάλι. ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Ως εθνικά Μακεδόνες, έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να σταματήσουμε τις διακρίσεις εναντίον μας που διαρκούν περισσότερα από 100 χρόνια. Να αποτίσουμε φόρο τιμής στις μανάδες και τους πατεράδες μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τα αδέλφια μας που κυνηγήθηκαν, δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό, μόνο και μόνο λόγω της καταγωγής και της γλώσσας τους. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας που πρέπει να βρουν μια καλύτερη χώρα για να ζήσουν.

Ως Έλληνες πολίτες, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, έχουμε την ευκαιρία να απεμπλακούμε από διλήμματα τύπου “Σαμαράς ή Τσίπρας” που οδήγησαν και οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα και να φτιάξουμε μια ευρωπαϊκή, πολυπολιτισμική Ελλάδα που να σέβεται με έργα και όχι με λόγια τη διαφορετικότητα, τους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς, τους γείτονες και τους εταίρους της αλλά πάνω από όλα τον ίδιο της τον εαυτό, όλους μας.

GORE GLAVATA-ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ!! ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου