Δευτέρα, Μαΐου 12, 2014

Μακεδόνες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο

 

Να ξέρετε πως Μακεδόνες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν σε κάθε γωνιά της γης και με κάθε τρόπο κρατούν το κεφάλι τους ψηλά.

 

Του Βασίλειου Πούρδα,
υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το Ουράνιο Τόξο

Βασίλειος Πούρδας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Ουράνιο Τόξο

Ονομάζομαι Βασίλειος Πούρδας, γεννήθηκα στο χωριό Πεϊζάνοβο (Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης) το 1968.
Τελείωσα το 15ο Λύκειο στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία 20 χρόνια ζω με την οικογένεια μου στην Γερμανία και εργάζομαι ως Logistik Manager σε μεγάλη εταιρία.

Αυτή η διαδρομή από τον τόπο που γεννήθηκα στον τόπο που εργάζομαι είναι για μένα -και για τον κάθε ένα φαντάζομαι- εμπειρία ζωής. Μέσα μου πάντα κρατώ τις αναμνήσεις του χωριού μου, των ανθρώπων του και φυσικά της οικογένειας μου. Οι δεσμοί μου με το χωριό υπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια της ξενιτιάς.

Η ζωή μου σε μια χώρα σαν την Γερμανία και τα συνεχή ταξίδια μου –λόγω δουλειάς- ανά τον κόσμο με έκαναν να σέβομαι και να θαυμάζω τις κουλτούρες και τις παραδόσεις λαών και χωρών που γνώρισα. Ζώντας στο κέντρο της Ευρώπης, συμμετέχοντας σε συμβούλια αλλοδαπών στον δήμο μου και στο οικολογικό –πολιτικό κίνημα των Πράσινων της Γερμανίας είχα την ευκαιρία να εμπεδώσω την κουλτούρα της ευρωπαϊκής λειτουργίας και σκέψης.

Στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είδα το ενδιαφέρον και το σεβασμό Ευρωπαίων για την ιστορία των Μακεδόνων στην Ελλάδα. Γνώρισα ανθρώπους που παλεύουν για να υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης έκφρασης των μειονοτήτων σε όλη την Ευρώπη.

Η EFA - Ελεύθερη Συμμαχία είναι ο απαραίτητος σύμμαχος των Μακεδόνων της Ελλάδας στα κέντρα των αποφάσεων της Ευρώπης. Η επιλογή του «Ουράνιου Τόξου» να συμμετέχει ενεργά στη EFA ήταν κορυφαία πράξη που δείχνει ξεκάθαρα των Ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό. 
 European Free Alliance - Ευρωπαϊκή Ελέυθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο. Το δικό σου Ευρωπαϊκο Κόμμα.

Στην Ελλάδα μπορεί ακόμα να βασιλεύει η παραπληροφόρηση και ο εκφοβισμός για τις εθνικές μειονότητες (Μακεδόνικη και Τουρκική) αλλά η Ευρώπη προχωρά μέσα από τον σεβασμό μειονοτήτων, μεταναστών και πολιτισμών.

Η Ευρώπη σέβεται την ιδιαιτερότητα κάθε ενός ανθρώπου, καιρός να το μάθει αυτό η πατρίδα μας και να σεβαστεί την Μακεδόνικη ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό. Είναι τιμή για μένα η συστράτευση μου σε αυτή την προσπάθεια που κάνει το «Ουράνιο Τόξο».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Brakia Makedontsi,
Να ξέρετε πως Μακεδόνες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν σε κάθε γωνιά της γης και με κάθε τρόπο κρατούν το κεφάλι τους ψηλά. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας των Μακεδόνων περνά και μέσα από τις ευρωεκλογές. Εμείς που μπήκαμε στο ψηφοδέλτιο, δεν ψάχνουμε ούτε τιμές, ούτε δόξα, ούτε χρήμα.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης, γνωρίζοντας τις αντιξοότητες, τις συκοφαντίες, τα κυνηγητά και τις απειλές κάνουμε απλά το καθήκον μας. Κανένας μας δεν μετράει και δεν ζητά σταυρό προτιμησης.

Η ψήφος στο Ουράνιο Τόξο, μετράει Brakia. Τίποτε άλλο. Στηρίξτε το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα.

GORE GLAVATA, BRAKIA! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΔΕΡΦΙΑ!

Αν δεν σηκώσεις κεφάλι, Ουράνιο Τόξο δε βλέπεις!

ΠΟΥΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

11/05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου