Ο ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit / Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ πιστεύει ότι υπάρχει τώρα μια ευκαιρία να ασκηθούν πιέσεις για διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαμάχη του ονόματος με την Ελλάδα. Εκτιμά πως η λύση εξακολουθεί να μη μπορεί να έρθει από το εξωτερικό.
«Όσον αφορά τη διαμάχη για το όνομα της Μακεδονίας, πάντα είχα μια ευθεία άποψη, και τη (ξανα)λέω: η Μακεδονία είναι Μακεδονία και Μακεδονία θα παραμείνει. Είναι αναγκαίο να σταματήσει αυτό το παιχνίδι», είπε στην Deutsche Welle ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit.
Σχετικά με τις πιέσεις που ασκούνται στην Μακεδονία για αλλαγή του ονόματος συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιλάει ανοικτά: «Εάν η Μακεδονία θέλει να διαφυλάξει το όνομά της, αυτό εμένα με βρίσκει συμφωνο. Αν Μακεδονία επιθυμεί να αλλάξει μόνη της το όνομά της, θα το αποδεχθώ. Γύρω από αυτό το όνομα έχει δημιουργηθεί μεγάλη εθνικιστική ένταση, τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Ελλάδα. Νομίζω πως θα ήταν καλό να γίνει κάτι για να ηρεμήσουν όλοι. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα βγούμε από το πρόβλημα αδιεξόδου.»
Η διέξοδος, κατά τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, είναι δυνατό να επιτευχθεί με την άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα να αποσύρει τις αντιρρήσεις της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. «Το πρόβλημα είναι πως όλες οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνονται με ομοφωνία των κρατών μελών. Όσο η Ελλάδα εμποδίζει την Μακεδονία, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία της Ε.Ε.. Τώρα υπάρχει μια καλή ευκαιρία διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα για το ξεπέρασμα της κρίσης που αντιμετωπίζει και για το ξεπέρασμα του προβλήματος σε σχέση με το όνομα της Μακεδονίας. Μια τέτοια διαπραγμάτευση θα βοηθούσε στην άρση του αδιέξοδου.»
---
Από την ιστοσελίδα της γερμανικής DEUTSCHE WELLE στη μακεδονική γλώσσα: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5487988,00.html
---
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ (Daniel Cohn-Bendit) είναι Γαλλογερμανός πολιτικός και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του '68. Η ιστοσελίδα του Daniel Cohn-Bendit: http://www.cohn-bendit.de
Η ιστοσελίδα των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: http://www.greens-efa.eu/cms/default/rubrik/6/6270.htm
----
(UPDATE 1/5/2010)
Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…
…στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια των διαλέξεων MEGARON PLUS στις 28/4/2010
Ο Ντάνι διχάζει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπε και δύσκολα, για το ελληνικό μυαλό, πράγματα χθες ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, που μίλησε στο αθηναϊκό κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής.
Και ήταν βέβαιο ότι θα είχε αντιδράσεις. Αποκαλούσε συνεχώς τα Σκόπια «Μακεδονία» και δεν έκανε βήμα πίσω από τη θέση που είχε εκφράσει κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας «υπέρ της επέμβασης για βοήθεια στους άμαχους Βόσνιους, αλλά κατά των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ». Η αμηχανία σε μέρος του κοινού ήταν εμφανής και αναμενόμενη η παρέμβαση ενός κυρίου που αυτοχρίσθηκε «οικοδεσπότης», ως Ελληνας, για να μιλήσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και να αναδείξει την Ελλάδα ως λίκνο όλων των πολιτισμών, των επιστημών και της φιλοσοφίας. Το απροσδόκητο στην τοποθέτηση αυτή ήταν το ηχηρό γιουχάισμα από το μεγαλύτερο μέρος της αίθουσας, που ήταν γεμάτο νέους ανθρώπους. Οσο για την απάντηση του Ντάνι στον ερωτώντα: «Μπορείτε να ζήσετε με τους μύθους σας, αλλά αυτό δεν θα σας πάει μπροστά».
Ε.ΒΑΤ.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/04/2010&id=156751
υπάρχει η ελπίδα ότι οι νέοι της ελλάδος θα απεμπλακούν από την λαίλαπα του πρωτόγονου και επιθετικού ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ελληνικού εθνικισμού..
ΑπάντησηΔιαγραφήο οποίος τελευταία διαδίδει ότι η υπερεθνικιστική και ρατσιστική ΧΟΥΝΤΑ της επταετίας είχε ελάχιστα χρέη...
όμως η χούντα του Τσαουσέσκου δεν είχε καθόλου χρέη...
αρα ήταν καλύτερη και παράδειγμα πρός μίμηση..
Κύριε ανώνυμε 9:15 AM, април 30, 2010.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς ελπίσουμε επίσης, οτι και οι νέοι της Μακεδονίας, καθώς και οι νέοι Μακεδόνες ελληνικής υπηκοότητας θα απεμπλακούν από τη λαίλαπα του πρωτόγονου και επιθετικού εθνικισμού του κ. Γκρούεφσκι - μπας και καταφέρουν οι δυο λαοί να ζήσουν σε κανονικές συνθήκες, έτσι;
Παράκληση: Η χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ προκειμένου να "τονίσουμε" κάτι, είναι εφεύρεση και συνήθης πρακτική των χρυσαυγιτών. Δεν είναι ανάγκη να αντιγράφουμε τις μεθόδους και τις πρακτικές τους, ειδικά όταν παριστάνουμε οτι τους εχθρευόμαστε (ο νοών νοείτω).
Επι του θέματος, ο "κόκκινος Ντάνι" είπε μια αλήθεια που καλό θα ήταν να την ακούσουν (αλλά κυρίως να την εμπεδώσουν) όλοι οι "μεγαλέξανδροι", απ' όποια πλευρά των συνόρων κι αν βρίσκονται: Μπορείτε να ζήσετε με τους μύθους σας, αλλά αυτό δεν θα σας πάει μπροστά
Pozdrav.
Το ανθελληνικό παραλήρημα του Κάμερον
ΑπάντησηΔιαγραφήNEA,04/05/2010
Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι «στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία», σύμφωνα τουλάχιστον με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό των Συντηρητικών που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Βρετανίας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το 2003, ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπιακυρίως για να παρακολουθήσει το ματς ΑγγλίαςΠΓΔΜ, όπως παραδέχεται- και... έγινε ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία». Τόσο καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας). Στο άρθρο του αυτό, ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της. «Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι.
Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».
«Είναι πάντα δύσκολο να ξέρεις πώς να απαντήσεις στην ερώτηση: “Τι θα κάνετε για να μας βοηθήσετε;”», συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάμερον. «Ομως στην περίπτωση αυτή είχα την απάντηση. Από τώρα και στο εξής θα αποκαλώ τον αξιοσέβαστο εταίρο μας στην Ε.Ε. “the Former Οttoman Ρossession of Greece” (FΟΡΟG)» (Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας- ΠΟΚΕ). Και οι Ελληνες, για τον κ. Κάμερον, θα είναι προφανώς οι FΟΡΟGs...
KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ :
ΑπάντησηΔιαγραφήτο γνωστό εθνικορατσιστικό μπλόγκ , με το οποίο μερικά μακεδονικά μπλόγκ έχουν ανοίξει διάλογο και δημοσιεύουν τα σχόλια συνεργατών του, αφαιρεί εκ των υστέρων σχολιασμό ακόμα και όσων εχουν λογαριασμό google( δικαίωμα ανωνυμίας ή ψευδωνυμίας δεν υπάρχει...)..
δίχως οποιαδήποτε παραβίαση των όρων δημοσίευσης...
αποκλειστικά και μόνο λόγω μη εθνικιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου..
αυτά για να γνωρίζετε ότι πέραν της ανηθικότητας δεν ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος...
Αλλού ψάχτε για τον εχθρό
ΑπάντησηΔιαγραφήTου Διονυση Γουσετη / diongus@otenet.gr
Είναι εντυπωσιακό το μένος -ή και μίσος- που εκτοξεύεται εναντίον του ΔΝΤ. Γίνεται μια αναστροφή της πραγματικότητας. Οταν ανακαλύφτηκε η υπερχρέωση και τα ψεύδη μας και οι αγορές δεν μας δάνειζαν πια, τότε αντί να κάνουμε αυτοκριτική, τα βάλαμε με τις αγορές, τους κερδοσκόπους, τους οίκους αξιολόγησης, τους εταίρους μας, το ΔΝΤ. Ωστόσο, ποιος από εμάς θα δάνειζε μια τέτοια αναξιόπιστη κυβέρνηση; Προφανώς κανείς.
Κατηγορούνται τα μέτρα του ΔΝΤ ως αντιλαϊκά, αλλά κανείς από τους κατήγορους δεν μας είπε πώς αλλιώς θα πληρωνόμασταν τους μισθούς του Ιουνίου. Και αντί να ευγνωμονούμε το ΔΝΤ, το καταριόμαστε. «Είναι ανάλγητο» κραυγάζουν με αφέλεια οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ακόμα και το κυβερνών κόμμα μάς βεβαιώνει ότι αντιτίθεται στην προσφυγή του στο ΔΝΤ. Η φτηνή δημαγωγία οργιάζει: «Το ΔΝΤ, δεν έρχεται για να σώσει τη χώρα. Ερχεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών της». Ομως, και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αυτά τα δυο δεν αντιφάσκουν. Αντίθετα, για να μπορεί να εξοφλήσει τους δανειστές της, η χώρα πρέπει να σωθεί. Δηλαδή να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική.
Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ προσπαθεί να καταστρέψει κάθε παραγωγική δραστηριότητα, κυρίως τον τουρισμό. Ο ΣΥΝ δημαγωγεί και πάλι, παίζοντας με δημοψήφισμα. Σ’ αυτή τη χώρα ποτέ κανείς δε ζήτησε δημοψήφισμα από δημοκρατικότητα. Πάντα πόνταρε στις χειρότερες πτυχές των πολιτών. Στον θρησκευτικό φανατισμό πόνταρε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όταν ζητούσε δημοψήφισμα για τις ταυτότητες. Στην αντι-ευρωπαϊκή παράδοση πόνταρε ο ΣΥΝ όταν ζητούσε δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα. Και τώρα ποντάρει στον φόβο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε περιόδους κρίσης εκείνος που ωφελείται είναι η ακροδεξιά. Το έχει καταλάβει ο κ. Καρατζαφέρης και γι’ αυτό πολιτεύεται εξυπνότερα.
Δείχνοντας το ΔΝΤ ως τον εχθρό, τα δύο κόμματα εξουσίας ξεφορτώνονται την κριτική σε βάρος τους. Συγχρόνως, το ΔΝΤ είναι όντως εχθρός τους. Αν η χώρα πρόκειται να γίνει παραγωγική, το καίριο βήμα είναι να μειωθεί το διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό κράτος. Ομως πού θα στηρίξουν τότε τα κόμματα την εξουσία τους; Πώς θα μαζέψουν ψήφους αν λείψουν οι διορισμοί και οι πελατειακές σχέσεις; Ενα ποσοστό 65-70% του εκλογικού σώματος είναι μερικά ή ολικά εξαρτημένο από το κράτος. Αν αυτό σταματήσει, τι θα απογίνουν;
Η μυθολογία για τον νέο εχθρό του έθνους, το ΔΝΤ, σκοπό έχει να διαιωνίσει τις εθνικές αναπηρίες. Η βασικότερη είναι η ιστορική έλλειψη κοινωνικής συνοχής. Αυτή διαμορφώνει τις πελατειακές σχέσεις στα κόμματα. Αυτή διαμορφώνει τη λαμογιά που μας δέρνει: οι περισσότεροι πολίτες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των διπλανών τους, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον. Αποτέλεσμα η πρωτοφανής ακρίβεια, συνδυασμένη με άθλια ποιότητα. Σ’ αυτούς τους κερδοσκόπους αναζητήστε τον πραγματικό εχθρό. Και χτυπήστε τον αλύπητα.
Υ.Γ. Ενα μέτρο, που αν το απαιτούσε το ΔΝΤ θα χειροκροτούνταν, είναι η κατάργηση του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών.
@ανώνυμε 4:49 AM, мај 02, 2010
ΑπάντησηΔιαγραφήσε εσενα και τους ομοιους σου θα απαντησω σε επόμενo ειδικό post αφιέρωμα σχετικα με τους κρυπτο-εθνικιστες.