Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Για την "ΈΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" και το "αφιέρωμα” της στο Μακεδονικό φ. 26/02/2011.

 

Του MORE SOKOL.

Επιτρέψτε σε έναν Έλληνα πολίτη εθνικά Μακεδόνα να καταγράψει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά την ανάγνωση του αφιερώματος της "Ε".

Η "Ε" παίρνει θέση και δίνει “γραμμή” για την παρουσίαση του Μακεδονικού. Στην εισαγωγή (σελ. 7) γράφει «για όψclip_image002[1]ιμη εθνική αφύπνιση των "Σλαβομακεδόνων" που αποκρύπτουν το πρώτο σκέλος της καταγωγής τους, οχυρωμένοι στο αλυτρωτικό κράτος που συνέπηξε ο Τίτο...» και παρακάτω τονίζει «...στις παλινωδίες του σημερινού ελληνικού κράτους απέναντι στις αλυτρωτικές εκρήξεις των γειτόνων».

Ποιά είναι η θέση της “Ε”; Πρώην Βούλγαροι που τους μετέτρεψε ο Τίτο σε Μακεδόνες...

Ποια η γραμμή που δίνει η “Ε”; Απέναντι σε αλυτρωτικές εκρήξεις δεν επιτρέπονται παλινωδίες...

Συνεπής η θέση και γραμμή της "Ε”, την οποία εκθειάζουν οι αριστερό-δέξιοι εθνικιστές (από Καραμπελιά μέχρι Στόχο!), μετά την τελευταία της μεταστροφή καταργώντας τον Ιο. Τους ΙΟΥΣ τους κόψατε, αλλά μάλλον δεν τους διαβάζατε καν, γιατί αν το κάνατε θα ήσασταν πιο προσεκτικοί και σε επιχειρήματα και στις λεζάντες των εικόνων με τις οποίες προχειρότατα “κοσμήσατε” το “αφιέρωμα” για το Μακεδονικό, αλλοιώνοντας σε σημαντικό βαθμό τα κείμενα των συγγραφέων.

Κατ’ αρχάς, ο Τίτο δεν έχει να κάνει με καμία «όψιμη εθνική αφύπνιση …τη δεκαετία του 1940» των Μακεδόνων όπως, παραπλανητικά, αναφέρετε στην εισαγωγή (σελ. 7). Η εθνική αφύπνιση των Μακεδόνων πραγματοποιήθηκε πολλά χρόνια πιο πριν, όταν ο Τίτο δεν είχε καν γεννηθεί. Σας αυτοδιαψεύδει ακόμη και η λεζάντα της εικόνας στη σελ. 144 του αφιερώματος όπου γράφει ότι το βιβλίο του ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΩΦ "Μακεδονικές Υποθέσεις” το οποίο εκδόθηκε το 1903 (πολύ πριν το 1940) και θεωρείται το «Ευαγγέλιο του μακεδονισμού». Όμως, το 1903 ο Τίτο ήταν μόλις 11 χρονών παιδί και άρα ήταν αδύνατο να είχε συμβάλλει στην «εθνική αφύπνιση …τη δεκαετία του 1940» των Μακεδόνων. Σας διαψεύδει, έστω άθελά του, και ο κ. Μιχαηλίδης στη σελ. 88 όπου γράφει ότι «... ακόμη και η θέση για ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους προϋπήρχε από τα τέλη του 19ου αιώνα σε κύκλους διανοουμένων από τη Μακεδονία».

misirkov 

Ο Μισίρκωφ έβλεπε μπροστά στο μέλλον. Σήμερα, μιλώντας με όρους κοινωνικής ανθρωπολογίας και κάνοντας συγκρίσεις, το ρεαλιστικό βιβλίο "Μακεδονικές Υποθέσεις” είναι κλάσεις ανώτερο από το εθνοκεντρικό Ευαγγέλιο του ελληνισμού που έγραψε Παπαρηγόπουλος, ο οποίος έβλεπε πίσω στο παρελθόν ψάχνοντας να βρει αδιάσπαστη συνέχεια μεταξύ νεοελλήνων και αρχαιοέλληνων. Οπωσδήποτε πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο "Μακεδονικές Υποθέσεις”. Κυκλοφορεί μεταφρασμένο και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πετσίβα, Αθήνα 2003.

Σχετικά με την ύβρη περί απόκρυψης της δήθεν Βουλγάρικης καταγωγής των σημερινών Μακεδόνων, μια απάντηση: Αν υπάρχει κάποια απόκρυψη αυτή είναι η προσπάθεια των νέο- Ελλήνων ιστορικών και άλλων να αποκρύψουν την ύπαρξη μακεδονικού έθνους εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Κυρίως εντός. Αυτή κι αν είναι ΑΠΟΚΡΥΨΗ και μάλιστα καραμπινάτη!

Σχετικά με τη δημιουργία των εθνών με την σημερινή έννοια του όρου, 2-3 ερωτήσεις: Οι Κούρδοι είναι έθνος ή θα γίνουν έθνος όταν κάνουν κράτος; Τα σημερινά έθνη δημιουργήθηκαν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και μετά έκλεισε το εργοστάσιο; Αν δημιουργηθεί κάποιο έθνος σε μια μεταγενέστερη εποχή από τον 18ο ή 19ο αιώνα (π.χ. στον 21ο αιώνα) πρέπει ντε και καλά να σας ρωτήσει αν το δέχεστε;

Ας δούμε τις παρουσιάσεις και τους συγγραφείς του αφιερώματος ξεκινώντας από τους 3 πιο αντικειμενικούς.

Ο κ. Κεντρωτής δίνει μια αντικειμενική χρονολογική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της πατρίδας μας με την Δημοκρατία της Μακεδονίας. Τον αδικούν οι φωτογραφίες και τα σχόλια – λεζάντες που τις συνοδεύουν. Είναι προφανές ότι δεν είναι οι συγγραφείς των κειμένων αυτοί που επέλεξαν και έγραψαν τις λεζάντες στα φωτογραφικά "ντοκουμέντα " που παρουσιάζονται στα θέματα τους. Οι αφελείς που έκαναν την εικονογράφηση στη σελ. 164 μας δείχνουν ένα "χαρτονόμισμα" που τάχα εκδόθηκε το 1991 στα Σκόπια ενώ όσοι σοβαροί ασχολούνται με το Μακεδονικό γνωρίζουν πως στήθηκε αυτή η φάρσα (απαντήσεις στο internet στον ΙΟ). Ξέρουν πολύ καλά πως το νόμισμα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι το Δηνάριο και όχι η Makedonka του ανύπαρκτου χαρτονομίσματος. Όσο για το γραμματόσημο που υπάρχει στη σελ. 168 είναι μεν υπαρκτό αλλά είναι γνωστό πως από το 1936 έως το 1940 ο τότε μονάρχης απεφάσισε να εξαφανίσει τις εθνότητες και τους Λαούς της Γιουγκοσλαβίας αντικαθιστώντας όλες της περιοχές Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο κλπ με Μπανοβίνες (Διοικήσεις) στις οποίες έδωσε τα ονόματα των ποταμών που τις διέσχιζαν! DUNAVSKA, MORAVSKA, VARDARSKA. Μήπως με το ίδιο σκεπτικό πρέπει η πατρίδα μας να ζητήσει, με βάσει το γραμματόσημο, την αλλαγή του ονόματος της Σερβίας σε DUNAVSKA ΒANOVINA και όλων των άλλων κρατών;

Ο κ. Λεοντιάδης πραγματεύεται ένα ειδικό θέμα τη σχέση της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ με το Μακεδονικό Ζήτημα. Ξεκινά με μια ψυχρολουσία για την Ελλάδα αφού στη σελ 58 γράφει: «Η Ελληνική πολιτική επί του Μακεδονικού συνίστατο.... στην άσκηση ενός μείγματος αφομοιωτικής και σκληρής κατασταλτικής πολιτικής έναντι των σλαβόφωνων που παρέμειναν στη χώρα μετά την ανταλλαγή πληθυσμών με τη Βουλγαρία, με στόχο τον εξελληνισμό τους ή τον εξαναγκασμό τους σε μετανάστευση»!!! Με τέτοιες τολμηρές θέσεις που έχετε κ. Λεοντιάδη δε βλέπω να σας ξαναζητήσουν να γράψετε για το θέμα....

(παρένθεση)

Επειδή στην Ελλάδα επικρατεί σύγχυση γύρο από το όνομα VMRO και τους όρους Κομιτάτο – Κομιτατζής είναι αναγκαίο στο σημείο αυτό να γίνει μια διευκρίνιση:

Το 1893 ιδρύθηκε επαναστατική αυτονομιστική οργάνωση, το Κομιτάτο των Σεντραλιστών (=κεντριστών, από από τη λέξη center) ή «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» Ε.Μ.Ε.Ο. ή VMRO (παρακάτω για συντομία θα τη λέμε ΕΜΕΟ-σεν ή VMRO-σεν). Μέλος της μπορούσε να γίνει κάθε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Τουρκίας χωρίς καμία διάκριση γλώσσας, εθνικότητας ή θρησκείας. Σκοπός του Κομιτάτου ήταν η απελευθέρωση από τους Τούρκους με βελτίωση της πολιτικής και κοινωνικής θέσης των κατοίκων της Μακεδονίας, απαλλοτρίωση των μεγάλων τσιφλικιών προς όφελος των κολλιγάδων και των αχτημόνων αγροτών και η αυτονομία της Μακεδονίας. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος, στο οποίο θα επικρατούσαν οι αρχές της ισότητας. Το σύνθημά τους ήταν: «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Αμέσως οι Τουρκικές αρχές άρχισαν συστηματικές έρευνες στα χωριά και συλλήψεις μελών του VMRO-σεν.

Οι σοβινιστές της Σόφιας δεν είδαν με καλό μάτι το VMRO-σεν, γιατί προπαγάνδιζε και καλλιεργούσε την αυτονομία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας και όχι την προσάρτησή της στη Βουλγαρία. Γι’ αυτό οι Βούλγαροι ίδρυσαν το 1895 άλλο Κομιτάτο, την «Ανώτερη(VERHOVEN) Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (Ε.Μ.Ε.Ο. ή VMRO λεγόταν κι αυτή από τα αρχικά γράμματα των λέξεων με τη διαφορά ότι στη μια η πρώτη λέξη σημαίνει Εσωτερική και στην άλλη Ανώτερη) ή Κομιτάτο των Βερχοβιστών, που σκοπός του ήταν η απόσπαση της Μακεδονίας από την Τουρκία και η προσάρτησή της στην Βουλγαρία (για συντομία θα τη λέμε ΕΜΕΟ-βερ ή VMRO-βερ).

Αρκετά χρόνια αργότερα το 1903 οι σωβινιστές της Αθήνας ιδρύσαν κι αυτοί το Κομιτάτο υπο την επωνυμία «Ελληνο Μακεδονικό Κομιτάτο» με Αρχηγό του Κομιτάτου (Αρχικομιτατζη) τον δημοσιογράφο Δημήτριο Καλαποθάκη. Ο αγώνας του ελληνομακεδονικού κομιτάτου με εκτελεστικό όργανο τους Έλληνες κομιτατζήδες δεν είχε μοναδικό αντίπαλο τους Βούλγαρους, όπως το παρουσιάζει μονότονα η ελληνική προπαγάνδα, αλλά και τους εθνικά Μακεδόνες, τους Ρουμανόβλαχους ή Κουτσόβλαχους.

(κλείνει η παρένθεση)

Η ΕΜΕΟ του μεσοπολέμου (1914-1940) ήταν μια εξέλιξη του ΕΜΕΟ-βερ, όργανο στα χέρια των εθνικιστών της Βουλγαρίας με τη γνωστή εξέλιξη υπό τον έλεγχο του χασάπη Βάντσο Μιχαήλ και ουδεμία σχέση έιχε με τη ΕΜΕΟ-σεν. Αντίθετα, η άλλη ΕΜΕΟ η ΕΜΕΟ-σεν της αριστεράς κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου αριθμούσε στη Βουλγαρία σελ.80 «η ΕΜΕΟ(σεν) είχε το 1932, 50 μέλη στη Γιουγκοσλαβία και κανένα στην Ελλάδα» και στη σελ.88 η ΕΜΕΟ(σεν) ήταν πρακτικά ανύπαρκτη. Στις σελ. 90-91 ο κ. Λεοντιάδης καταλήγει πως η εμπλοκή της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ στο Μακεδονικό ήταν χωρίς «πρακτικό πολιτικό αποτέλεσμα» και η όποια εμπλοκή είχε ήταν «τεχνικά υπέρμετρη μεγέθυνση». Μάλιστα. Αυτά λοιπόν που μας κοπανάνε κάθε τρεις και λίγο στα κανάλια και το διαδίκτυο οι Ελληναράδες περί ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη είναι απλά μια φούσκα.

Ο κ. Ραυμόνδος Αλβανός παρόλο που εξετάζει την καυτή δεκαετία του ‘40 προσεγγίζει τα γεγονότα με σχετική αντικειμενικότητα και χωρίς κορώνες. Στη σελ. 96 κάνει έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό των Μεγάλων Ιδεών Βουλγάρων και Ελλήνων. Σωστό. Επίσης στη σελ.96 «οι Βούλγαροι απογοήτευσαν στην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία γιατί συμπεριφέρθηκαν σαν κατακτητές και όχι σαν απελευθερωτές». Και αυτό σωστό άρα δεν χρειαζόταν 2 στημένες απο τότε φωτογραφίες για να σπιλωθούν όλοι οι κάτοικοι της τότε Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας σαν φιλοβούλγαροι και φιλογερμανοί όπως δεν “δένει” με το κείμενο η παρουσίαση του καταστατικού της Βουλγαρικής Λέσχης της Θεσ/νικης στις σελ.106-107. Είναι γνωστό τι έκαναν οι Βούλγαροι κατακτητές και εδώ στη Θεσ/νίκη και σε όλη τη Ελληνική Μακεδονία.

Στη σελ. 102 στην απογραφή που έγινε στη Μακεδονία του Πιρίν το 1946 δήλωσαν Μακεδόνες το 63% (160.000), Βούλγαροι το 21,5% και Πομάκοι το 11,5%(29.000). Στις σελ. 112-113 για τις διώξεις των σλαβόφωνων της Ελλάδας τα λέει καλά ο συγγραφέας και ακόμα και ο Κολιόπουλος χαρακτηρίζει την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στους σλαβόφωνους «αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη αστοργία». Χωρίς σχόλιο.

Ψύχραιμη η παρουσίαση του κ. Αλβανού και μακάρι να την διαβάσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες για να αντιληφθούν τα παιχνίδια προσώπων, κομμάτων και κρατών που τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο Μακεδονικός Λαός όπου γης.

Στις φωτογραφίες σελ. 119-121 παρουσιάζονται κείμενα γραμμένα στη μακεδονική γλώσσα. Ποιός έγραφε και ποιοί διάβαζαν Μακεδόνικα τότε; Οι Έλληνες ή οι Μακεδόνες; Και μετά κάποιοι μιλούν για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ;

clip_image006

Στη σελ. 122 βλέπουμε τι έγραφε τότε ο «Ριζοσπάστης». Τώρα; Μήπως υπάρχει κανένας τώρα στο ΚΚΕ να τους πει να ξαναδιαβάσουν τι έγραφαν και τι έλεγαν το 1945; Λίγη τσίπα «σύντροφοι» δε βλάπτει...

Ας περάσουμε τώρα στους "σκληρούς" του αφιερώματος.

Ο κ. Βλασίδης στη σελ.129 γράφει «σκοπός του Ελληνικού κράτους ήταν η ενσωμάτωση (προσέχετε τις λέξεις κ. καθηγητά) της Μακεδονίας και Θράκης ...για αυτό και δεν έδωσε σημασία μέχρι και το 1980-90 στα θέματα αυτοπροσδιορισμού, δημιουργίας εθνικής ταυτότητας, σεβασμού πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού παρελθόντος». Κ. καθηγητά εσείς σε άλλη χώρα ήσασταν; Ίσα-ίσα που έδωσε και παραέδωσε σημασία σε όλα αυτά για να ενσωματώσει την περιοχή. Σε τι αποσκοπούσε η εγκατάσταση στη Β. Ελλάδα του μεγαλύτερου μέρους του 1.000.000 και πλέον ξεριζωμένων προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες την Μ. Ασία και αλλού, ξεριζωμό τον οποίο προκάλεσε ο ελληνικός μεγαλοϊδεατισμός; Σε τι αποσκοπούσε η αλλαγή ονομάτων πόλεων, χωριών, ανθρώπων; Και σα μην έφταναν αυτά έδειρε, φυλάκισε, εξόρισε, εκτόπισε, σκότωσε Μακεδόνες, τους αφαίρεσε ιθαγένειες και ακόμα και σήμερα αρνείται ότι υπάρχουν Εθνικά Μακεδόνες εντός και εκτός Ελλάδας. Μέχρι το 1997 απαγόρευε έστω και μια απλή επίσκεψη των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων και των παιδιών-φυγάδων (απαγόρευση η οποία έπαψε να ισχύει όχι λόγο ελληνικής ευαισθησίας αλλά λόγω Ε.Ε.) ωστόσο ακόμα και σήμερα απαγορεύει τον έντιμο επαναπατρισμό τους. Ακόμα και σήμερα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να μεταδοθούν στα δημόσια ελληνικά ΜΜΕ τα μακεδονικά τραγούδια λες και οι προγονοί μας ήταν μουγκοί.

Όταν στο ίδιο αφιέρωμα στη σελ. 58 ο κ. Λεοντιάδης γράφει «η σκληρή κατασταλτική και αφομοιωτική πολιτική της Ελλάδας είχε στόχο τον εξελληνισμό η τον εξαναγκασμό των Μακεδόνων σε μετανάστευση» μάλλον δεν βρίσκετε στη ορθή εθνική γραμμή. Μήπως… να τον επαναφέρετε στην τάξη! Στη σελ. 132 αναφερόμενος στη συνθήκη του Μπλέντ μιλάτε για "βάφτιση Μακεδόνων" στο Πιρίν ενώ στη σελ. 102 ο κ. Ραυμόνδος Αλβανός μας το είπε ξεκάθαρα πως έγινε ΑΠΟΓΡΑΦΗ στο Πιρίν και δήλωσαν το 63% των κατοίκων Μακεδόνες. Άλλο ΑΠΟΓΡΑΦΗ άλλο ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ κ. καθηγητά! Στις κολυμπήθρες και στα βαφτίσια οι Έλληνες είναι πιο μάστορες από τους Βουλγάρους.

Στη σελ. 134 η αναφορά στο νόμο του ΠΑΣΟΚ του 1982 για τον επαναπατρισμό μόνο των προσφύγων που ήταν “Έλληνες το γένος” καλή είναι η παρουσίαση των γεγονότων αλλά δεν μας απαντά ο συγγραφέας: αφού αυτοί στους οποίους δεν επιτρέπεται ο επαναπατρισμός δεν είναι Έλληνες στο γένος, οι συγγενείς τους Α, Β, Γ βαθμού που ζουν στα χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας ΤΙ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ;;; Ακόμα και αν δεν υπήρχε μακεδονική εθνική μειονότητα με το νόμο του 1982 καταφέρατε να την φτιάξετε! Μέχρι πότε, αλήθεια, θα είναι σε ισχύ αυτός ο ρατσιστικός νόμος; Τόσο πολύ φοβάστε τους ελάχιστους εναπομείναντες εν ζωή Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες; Να ευχαριστήσω -με την ευκαιρία - την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση πρόσφατα της επερώτησης για τους εθνικά Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες παρόλο που, έντεχνα, δεν μιλά για Μακεδόνες και προκρίνει μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. (Σύντροφοι ευτυχώς σας σώζουν κάποιες συνιστώσες).

Κι όσο οι πολιτικοί πρόσφυγες θα είναι μακριά μας, οι απανταχού Μακεδόνες θα τραγουδάμε και θα χορεύουμε το τραγούδι τους:

i nie pravo imame slobodno da zivieme na nasha zemia tatkova mila Makedonia / Και ‘μείς δικαίωμα έχουμε λεύτερα να ζήσουμε στη γη των πατεράδων μας την αγαπημένη Μακεδονία.

Στη σελ.146 υπάρχει αναφορά στα μακεδονόπουλα παιδιά-πρόσφυγες. Συνολικά, σε περίπου 28.000 παιδιά -ηλικίας από 2 έως 15 χρονών - η επίσημη Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες στρατοδικείων το ‘51-‘52 τα αφαίρεσε την ιθαγένεια και μέχρι σήμερα αρνείται ακόμα και μια απλή επίσκεψή τους στα χωριά όπου γεννήθηκαν.

Στη σελ.150 γράφετε πως «προσπαθούν τα παιδιά φυγάδες την ιστορία τους να την παρουσιάσουν σαν προσπάθεια εξόντωσης τους από το Ελληνικό κράτος σαν να μην είχε υπάρξει το ΚΚΕ, ο ΔΣΕ ο εμφύλιος». Δηλαδή επειδή υπήρξε το ΚΚΕ, ο ΔΣΕ και ο εμφύλιος θα πρέπει μέχρι και σήμερα να τους κυνηγά το Ελληνικό κράτος; Και έφταιγαν τα παιδιά; Το ΚΚΕ λάδι, ο Βαφειάδης έγινε Υπουργός και ο Φλωράκης στη Βουλή και οι δικοί μας Μακεδόνες πρόσφυγες να θάβονται ακόμα στα ξένα; Αν αυτό δεν είναι εξόντωση αλήθεια τι είναι κ. καθηγητά; Αντί, λοιπόν, οι πνευματικοί άντρες και οι ιστορικοί να πιέζουν για να αποκατασταθεί μια ιστορική αδικία, χρεώνουν τα παιδιά φυγάδες γιατί λέει πρωτοστατούν στη στήριξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας. Εμ’ τι περιμένατε; Λογικό δεν είναι; Εμ’ τους κυνηγάτε ακόμη και σήμερα, εμ’ θέλετε να σας στηρίζουν; Για χαζούς ψάχνετε;

Στη σελ. 138 ο κ. Βλασίδης αναρωτιέται αν το κράτος φτιάχνει το έθνος; Και στην απάντησή του - σαν τη καμήλα που βλέπει μόνο τη καμπούρα της άλλης καμήλας - απαντά στο αυτονόητο ότι: όταν υπάρχει ένα οργανωμένο κράτος φτιάχνει τον εθνικό του μύθο όπως επιθυμούν οι κρατούντες. Έτσι δεν έγινε παντού; Πριν το 1821 γιατί δεν υπάρχει έθνος Ελληνικό; Για ρώτησε τον συνάδελφο σου κ. Μιχαηλίδη που μας ενημερώνει σχετικά στο ΣΚΑΙ για τη γέννηση του ελληνικού έθνους. Ιδέες, απόψεις, οράματα και μύθοι είχαν και έχουν πολλοί λαοί κι όταν ευνοήσουν οι συνθήκες δημιουργείται κράτος τότε ρετουσάρονται οι μύθοι και χτίζονται τα έθνη. Σκέψου δηλ. αύριο κράτος κούρδων με δικό του σχολειό, εκκλησία, ΤV.

Όσο για τη μακεδονική γλώσσα γιατί απορεί; Από το 1903 ο ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΩΦ έγραφε για την γλώσσα που έπρεπε χρησιμοποιούν όλοι οι Μακεδόνες μόνο που αυτό to οποίο επιθυμούσε δεν μπορούσε να το επιβάλλει, να το επιτύχει τότε το μακρινό 1903. Εδώ, η Ελλάδα κατάφερε να γράψει στη μακεδονική γλώσσα το Abecedar μέσα σε 2 μήνες το 1925 και μάλιστα με λατινικό αλφάβητο για να κοροϊδέψει την Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία Των Εθνών, πρόδρομο του ΟΗΕ) αλλά και τους Μακεδόνες.

Όταν ιδρύθηκε το επίσημο μακεδονικό κράτος το 1944 είχε ως λογική συνέπεια να φτιαχτεί και η επίσημη λόγια μακεδονική γλώσσα γραμμένη στο κυριλλικό αλφάβητο το οποίο είναι δημιούργημα των Αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου τον 9ο μ.Χ. αιώνα. Δηλαδή τι έπρεπε να μιλάνε οι σημερινοί Μακεδόνες; Αρχαία Ελληνικά με το στανιό; Αυτά ούτε οι σημερινοί νεοέλληνες δεν τα μιλάνε, μόνο απλά τα επικαλούνται... και τα χαίρονται από μετάφραση.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έγραψε το 1903 ο Μακεδόνας φιλόλογος ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΩΦ από το χωριό Πόστολ, σημερινή Πέλλα, για την κωδικοποίηση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας σεβόμενος τη μητρική γλώσσα των Μακεδόνων: (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

clip_image008 clip_image010 clip_image012[1]

Ας περάσουμε στον κ. Μιχαηλίδη

Στη σελ.12 θετική η αναφορά για τον Ελληνικό αλυτρωτισμό και μέχρι την σελ.33 κριτική για τις τυχοδιωκτικές ιδιωτικές προσπάθειες που δεν οδηγούσαν πουθενά στη σελ. 36 η ΕΜΕΟ κατά το κ. Μιχαηλίδη ήταν Οργάνωση Βουλγαρομακεδόνων στη Θεσ/νικη και το Βερχόβεν κομιτέτ που ιδρύθηκε από την Βουλγάρικη Κυβέρνηση στη Σόφια δρούσε παράλληλα και κάτι αντιεξουσιαστές αναρχικούς στη Θεσ/νικη τους Γεμιτζήδες (Βαρκάρηδες) και αυτοί Βούλγαροι. Πλήρης σύγχυση. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Η ΕΜΕΟ-σεν. ήταν οργάνωση που έγινε και στελεχώθηκε από Μακεδόνες που ζούσαν και αγωνιζόταν σε πόλεις και χωριά της Μακεδονίας εκτός Βουλγαρίας. Το Βερχόβεν κομιτέτ ήταν καθαρή προσπάθεια της Βουλγαρικής κυβέρνησης να ελέγξει τις εξελίξεις στη περιοχή. Σε καμιά χρονική περίοδο μέχρι το 1910 δεν μπόρεσαν οι Βερχοβιστές να επιβληθούν. Οι Σεντραλιστές πάντα είχαν την συντριπτική αποδοχή στο λαό. Ιδίως μετά την προσέγγιση από τους Σαραφωφικούς. Συχνά δε αναφέρονται σκληρές μάχες και δολοφονίες ανάμεσα σε Σεντραλιστές και Βερχοβιστές ακόμη και στην Ελληνική ιστοριογραφία και σε έγγραφα των προξένων.

Η ΕΜΕΟ-σεν δεν βοήθησε ούτε στην εξέγερση της Τζουμαγιάς ούτε στη προσπάθεια του Γιαγκώφ στη Καστοριά. (Διαβάστε το ημερολόγιο του ΤΣΙΛΙΟ ΤΣΑΚΑΛΑΡΩΦ εκδόσεις Πετσίβα) οι δε Γκεμιτζήδες (Γκεμίτζζιι) ήταν μικρή κλειστή αναρχική ομάδα στη Θεσ/νικη με αυτόνομη δράση (στη σελ. 23 υπάρχει φώτο με τα κατορθώματα τους ενάντια στους Οθωμανούς. Μήπως υπάρχει καμιά ανάλογη φωτογραφία της εποχής εκείνης από δράση Ελλήνων ενάντια στους Οθωμανούς;). Αναρωτηθείτε λοιπόν πόσες δυνάμεις επαναστατών υπήρχαν 9/1902 στη Τζουμαγιά, 4/1903 Θεσ/νικη Γεμιτζήδες και στις 2 Αυγούστου του 1903 η Επανάσταση του Ίλλιντεν στη Κεντροδυτική Μακεδονία. Έγραφε ο Ίων Δραγούμης «αγαπημένε μου πατέρα έχουμε σλαυικήν επανάσταση καθ' άπασα την Μακεδονία. Πλείστα τα χωρία προσέρχονται στη επανάσταση, πατριαρχικά τε και εξαρχικά , τα πλείστα δε εκουσίως. Τούρκοι ανικανώτατοι δεν βοηθούν υμάς»!!!! (Το ημερολόγιο του ΙΛΛΙΝΤΕΝ εκδόσεις Πετσίβα)

clip_image014[1] clip_image016[1]

Όταν λοιπόν οι Μακεδόνες ("Βούλγαροι" κατά το κ. Μιχαηλίδη) ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΣΑΝ κατά των Οθωμανών τι έκαναν οι Έλληνες; «Τα μαντρόσκυλα των Τούρκων» έκαναν, σύμφωνα ομολογία του προξένου της Ελλάδας Καλλέργη στη σελ. 42, ενώ στη σελ. 38 γράφει ο κ. Μιχαηλίδης «ακολούθησε συστηματική εργασία από μέρους των ελληνικών προξενικών αρχών να ανακοπεί το ρεύμα της συμμετοχής στην εξέγερση των χωριών που προσέκειντο στην Ελληνική πλευρά».

Δηλαδή ξεκάθαρα οι Έλληνες ήταν ενάντια στους επαναστάτες από τη μιά, και, μαντρόσκυλα και συνεργάτες των Τούρκων από την άλλη. Αυτή ήταν η "βοήθεια" της Ελλάδας στους σκλαβωμένους Ελληνομακεδόνες. ΜΠΡΑΒΟ. Με θράσος όμως ο κ. Μιχαηλίδης στη σελ. 40 μας λέει πως «Άμεση συνέπεια της εξέγερσης του Ίλλιντεν ήταν οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις επ' ωφελεία των χριστιανών». Που να βοηθούσαν και οι Έλληνες την Επανάσταση κ. καθηγητά! Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του Ιλιντεν, οι Έλληνες απεσταλμένοι τάχθηκαν με την πλευρά των Οθωμανών και εναντίων των Μακεδόνων επαναστατών.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του κ. Μιχαηλίδη -και του κ. Βλασίδη - να παρουσιάζουν κάθε μακεδονική κίνηση σαν βουλγαρική και κάθε άνθρωπο γέννημα και θρέμμα της Μακεδονίας να τον βαφτίζουν Βούλγαρο. Αυτή είναι μια διαχρονική πολιτική των Ελληνικών θέσεων και έχει αποδώσει παρόλο που σε πολλά γραπτά οι "αρμόδιοι" ξεκαθαρίζουν πως ο όρος Βούλγαρος εκείνη την εποχή δεν έχει εθνικά χαρακτηριστικά με την σημερινή έννοια των όρων αλλά είναι ένας ορισμός για όσους Μακεδόνες είχαν επιλέξει την υπαγωγή τους στην Εξαρχία, ενώ όσοι διάλεξαν τον Πατριάρχη έγιναν Έλληνες!

Βούλγαροι δεν πάτησαν ποτέ στην κεντροδυτική Μακεδονία. Άρα εθνικά Βούλγαροι δεν υπήρξαν ποτέ στα μέρη και όσοι μετανάστευσαν ή εκδιώχθηκαν από αυτά τα μέρη από το 1850-1930 και βρήκαν καταφύγιο στη Βουλγαρία σχημάτισαν εθνική Βουλγαρική συνείδηση όταν πήγαν και έμειναν εκεί.

Οι βοεβόντες της ΕΜΕΟ ήταν όλοι τους σχεδόν από τα χωριά μας. Κάθε χωριό είχε κομίτες και Βοεβόντες (Καπετάνιους) Αποστόλ Πέτκωφ Τερζίεφ - Μποέμιτσα Αξιούπολη, Γκότσε Ντέλτσεφ - Κούκους Κιλκίς, Τάνε- Γκορνίτσοβο Κέλλη, Κόλλε - Μόκρεν Βαρυκό, Αλέξη Τουρούντσιεφ - Εξι σου Ξυνό Νερό , Τσακαλάρωφ, Πάντο Κλιάσεφ, Γιάννε Σαντάνσκι, Μήτρε Βλάσετο Παντζιάρωφ, Ρίστο Τσερνοπέεφ, και δεκάδες άλλοι όλοι τους Μακεδόνες και Βλάχοι από χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας. Δεν υπήρξαν και δεν ήταν εθνικά Βούλγαροι ΠΟΤΕ. Τουλάχιστον με την έννοια που δίνουμε στον όρο Βούλγαρος σήμερα. Ας σκεφτούμε ποια ήταν η κατάσταση στη Μακεδονία το 1870, το 1890, το 1900. Πόσοι να είχαν «εθνική συνείδηση»; Που και πως την έφτιαξαν; Οι λαοί (τα μιλιέτ) στην ύπαιθρο κυρίως προσπαθούσαν να ζήσουν μέσα σε συνθήκες σκλαβιάς, εξαθλίωσης, φοβισμένοι, πεινασμένοι και αγράμματοι. Το σόι είχαν (Ζάντρουγκα), το χωριό και έξω από αυτό την θρησκεία τους. Πόσοι να ήταν οι εγγράμματοι του Μακεδόνικου Λαού; Ελάχιστοι. Που σπούδαζαν; Η σε άλλα κράτη η σε σχολειά που έστηναν στην Αυτοκρατορία άλλα κράτη η στην Εκκλησία. Δεν υπήρχαν δομές η θεσμοί που να “φτιάχνουν” “Μακεδόνες” όπως έφτιαχναν ”Έλληνες”, “Βούλγαρους” η “Σέρβους”. Υπάρχουν κείμενα Μακεδόνων από τότε σπουδαγμένων η εγγράμματων που παρουσιάζουν μια “λανθάνουσα Βουλγαρικότητα” ίσως γιατί ένοιωθαν την Βουλγαρία σαν την πιο κοντινή (φιλική) χώρα , ίσως γιατί εκεί έβρισκαν καταφύγιο και βοήθεια, δεν είχαν άλλο πιο φιλικό περιβάλλον να στηριχθούν, ίσως, ίσως. Η Βουλγαρία -όπως και η Ελλάδα- πάσχιζε για την δική της επέκταση, για την δική της πολιτιστική - θρησκευτική επικράτηση μέσω της “μετάλλαξης” των Μακεδόνων σε Βουλγάρους η Έλληνες αντίστοιχα. Δεν ταυτιζόταν όμως ο Μακεδόνας με τους Βούλγαρους.

– Οι μετανάστες στην Αμερική. 8.500 άνθρωποι από το 1870 έως το 1915- κυρίως από τα μέρη μας, δηλώσαν εθνικότητα Μακεδονική. Να δυό παραδείγματα από Γκορνίτσοβο = Κέλλη Φλώρινας και Κότορι= Υδρούσα Φλώρινας.

ellis1  ellis2 

(Από τα αρχεία της νήσου http://www.ellisisland.org/ ). Για περισσότερα βλέπε Λιθοξόου http://lithoksou.net/elis1897.html .

-Διαβάστε τη συνέντευξη του Νίκολα Κάρεφ εφ. ΕΜΠΡΟΣ του 1903: Τον ρωτά ο Δραγούμης «…άρα είστε Βούλγαροι και θέλετε τη Βουλγαρία» και απαντά ο Κάρεφ «Ρεμπούμπλικα θέλουμε και είμαστε με όποιον μας βοηθά. Εμείς είμαστε σαν κάποιον που κινδυνεύοντας να πνιγεί στο ποτάμι ψάχνει από οτιδήποτε να πιαστεί στην όχθη του. Και από φίδι να πιαστεί για αυτόν είναι σανίδα σωτηρίας».

-Όταν ο Μακεδόνας ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΩΦ τύπωσε και δημοσίευσε το βιβλίο του “Μακεδονικές Υποθέσεις” στη Βουλγαρία, οι Βούλγαροι τον κακοποίησαν και κατάσχεσαν το βιβλίο του.

- Αν οι Σεντραλιστές ήταν Βούλγαροι τότε, λογικά, η Βουλγαρία δεν θα έφτιαχνε τους Βερχοβιστές.

-Ακόμα και στο Πιρίν, το 1946 στην απογραφή που έκανε το Βουλγαρικό κράτος, γιατί το 63% δήλωσαν Μακεδόνες και δεν δήλωσαν Βούλγαροι; Εκεί ζούσαν, εκεί μεγάλωσαν, Βούλγαροι πολίτες ήταν ΑΛΛΑ αισθανόταν Μακεδόνες και όταν τους ρώτησαν στην απογραφή αυτοί το δήλωσαν (και στην Ελλάδα στις απογραφές οι Μακεδόνες δηλώσαν την Μακεδονική μητρική τους γλώσσα αλλά ακόμα δεν μας είπατε τι έδειξαν οι απογραφές. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ. 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 1920 ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ!!!

-Επί τέλους κύριοι ξέρουμε καλά πως οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας δεν μας άφησαν καμιά τέτοια κληρονομιά . Δεν αυτοπροσδιορίστηκαν ΠΟΤΕ σαν Βούλγαροι.

-NIE NESME GRTSI, BUGAR ILI SERBI . ΝIE SME MACEDONCI. clip_image022[1]

Ας έρθουμε όμως πάλι στο αφιέρωμα και στην ικανότητα της διαστρέβλωσης και ιδεολογικής χρήσης της Ιστορίας.

Στη σελ. 29 στο απόσπασμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ διαβάζουμε για ένα τέως σχισματικό βοεβόδα Μητρώφ που τώρα πολεμά Βουλγάρους! Δηλ. μπορεί κάποιος να βαφτίζετε κατά το δοκούν ή και κατά τις πράξεις του Έλληνας ή Βούλγαρος φτάνει ο νονός να είναι Έλληνας παπάς, δημοσιογράφος ή ιστορικός! Θέλετε παραδείγματα; Πάμπολλα.

Το κορυφαίο; ‘Έπεισαν τους Έλληνες ότι το κομιτάτο είναι κακή λέξη γιατί κομιτάτα και κομίτες παραπέμπουν αμέσως σε “Βουλγάρικα” πράματα ενώ η μεγαλύτερη ελληνική οργάνωση κατά τον “Μακεδονικό αγώνα” στην Αθήνα ονομαζόταν “Ελληνικόν Μακεδονικό ΚΟΜΙΤΑΤΟ” (το οποίο τύπωσε την ΠΡΟΚΛΑΜΑΤΣΙΑ) με πρόεδρο τον Καλαποθάκη διευθυντή της αθηναϊκής εφημερίδας “Εμπρός”!!! Αυτό μάλλον ήταν καλό κομιτάτο!

PROKLAMATSIA

- Όταν ήταν με την ΕΜΕΟ ο Κότε Ρίστο ήταν Βούλγαρος μετά όταν του έδωσε χαρτιά (κοινωνικών φρονημάτων) ο Καραβαγγέλης έγινε ο Έλληνας καπετάν Κώτας; Ο Γκέλλε Νάτσωφ οντ Στρέμπεν έγινε καπετάν Βαγγέλης Γεωργίου απο τα Ασπρώγεια αρκούσαν τα λεφτά του Καραβαγγέλη και τα χαρτιά των Τούρκων για τους οποίους και δούλευε κολαούζος. Έτσι έγινε με τους περισσότερους Μακεδόνες συνεργάτες των Ελλήνων τον Πύρζωφ, τον Κύρωφ, τον Γκόνο, τον Γκέλλε κλπ τους είχαν με τον μισθό και τα παιδιά τους με "υποτροφία" στην Αθήνα στο λύκειο του Δέλλιου για εγγύηση!!!. Βέβαια αυτόν που διαφημίζουν σαν καλύτερο τον ΚΟΤΕ, τον κάρφωσε στους Τούρκους ο Καραβαγγέλης. Ας δούμε τι γράφει ο Βακαλόπουλος στο βιβλίο “Ιστορία του Βόρειου Ελληνισμού” σελ. 437 για την τύχη του Κώτα και πώς πέθανε.

Image7   Image8

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι Έλληνες ιστορικοί δεν μπορούν να κρύψουν -όσο και αν προσπαθούν- την συνεργασία της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, του κλήρου και προσωπικοτήτων εκείνης της εποχής με τους Οθωμανούς. Οι δε, επί μισθό, μακεδονομάχοι τους δεν χτυπιόταν με τους Τούρκους. Κυνηγούσαν Μακεδόνες κυρίως άμαχους (πχ σφαγές Ζέλενιτς, Κλάντοραπ, Ζαγκορίτσανι), ακόμα και τη μέρα που σκοτώθηκε ο Μελάς κατά διαταγή του δεν έριξαν ούτε ντουφεκιά για να σώσουν τον Βολάνη που αιχμαλωτίστηκε με 7 δικούς του στο απέναντι σπίτι. Η ντουφεκιά που τον σκότωσε -μάλλον κατά λάθος- ξέφυγε απο τον Πύρζα καθώς κατέβαιναν την εσωτερική σκάλα! (Μαρτυρία του συμπολεμιστή τους Χατζητάση θα την βρείτε στο βιβλίο “Τα Απομνημονεύματα του Καραβίτη" εκδόσεις Πετσίβα, επίσης σχετικά στον ΙΟ).

  kar     kar2 

Οι δε Τούρκοι, ερευνούσαν το χωριό γιατί ο βοεβόντας Μήτρε Βλάσετο έστειλε γυναίκα να τους πεί πως ο Μήτρε ήταν στο χωριό!!! Τους ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ έψαχναν οι Οθωμανοί κατακτητές και όχι τον Μελά!!!

Αυτή ήταν η Ελληνική πολιτική απο τότε, κατηγορώντας και σπιλώνοντας τους πάντες σαν Βούλγαρους (τους Βλάχους δε σαν Ρουμάνους!). Είχε -και έχει ακόμη και σήμερα- στόχο να αποκόψει τον Μακεδόνικο λαό απο την Ιστορία του, τις ρίζες του και για να διασπάσει τις κοινότητες φόρτωσε τους αγράμματους και θεοσεβούμενους Μακεδόνες με ένα αίσθημα ντροπής για το δήθεν βουλγάρικο παρελθόν και παρόν τους δίνοντας τους για “λύτρωση” τη μοναδική λύση: να γίνουν Έλληνες!!!

Για αυτό το λόγο επιμένουν μέχρι σήμερα στη ρετσινιά του Βούλγαρου. Θέλουν να κάνουν τους Μακεδόνες να ντρέπονται για την ιστορία τους ενώ προσπερνούν με αδιαφορία αποκαλυπτικές πληροφορίες σαν αυτήν: «ο Μπούσιος υπήρξε ένθερμος οπαδός της οθωμανικής ισότητας που θα αποτελούσε μέσο για την κυριαρχία του Ελληνικού στοιχείου μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πίστευε όπως και οι ΣΤΕΦΑΝΟΣ και ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ στην αναβίωση του Βυζαντίου με αφορμή την Επανάσταση των Νεότουρκων και στη καλλιέργεια αγαθών σχέσεων με την Τουρκία» (Βακαλόπουλος σελ.525 στην Ιστορία του Βόρειου Ελληνισμού).

clip_image035 clip_image036

 

Αυτά πίστευαν για τους Τούρκους αυτοί που κατηγορούσαν σαν Βουλγάρους όποιους Μακεδόνες επαναστατούσαν ενάντια στον κατακτητή! Γράφει στο Ηρώων και μαρτύρων αίμα ο Δραγούμης "ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"(Βακαλόπουλος σελ.421)

και «στο σύνολο του Χριστιανικού Πληθυσμού της Γεωγραφικής Μακεδονίας το τελευταίο τέταρτο του 19 ου αιώνα οι Ελληνόφωνοι ήταν μειοψηφία» Μιχαηλίδης στις Μετακινήσεις των Σλαβόφωνων σελ.30

Και “έτσι οι Βούλγαροι” και “αλλιώς οι Βούλγαροι”, αλλά από το 1910 υπάρχει σύμπραξη του Πατριάρχη με τον έξαρχο (Βακαλόπουλος σελ. 527) με κοινά υπομνήματα στη πύλη ενώ το 1912 επίσημα συνεργάτες με την Βουλγαρία και αργότερα με ανταλλαγές πληθυσμών και συμφωνίες, μια χαρά τα πάνε μέχρι και σήμερα Έλληνες και Βούλγαροι! Μόνο η ρετσινιά έμεινε στους Μακεδόνες και τις ομάδες τις Θεσ/νίκης!!!

Θέλετε απόδειξη για, την συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα, Ελληνο - Βουλγαρική σύμπραξη σε βάρος των Μακεδόνων; Είναι το προσφάτως εκδοθέν (2009) πόνημα, προϊόν της σύμπραξης, υπό τον τίτλο “Το Μακεδονικό και η Βουλγαρία” και υπότιτλο “πλήρη τα απόρρητα βουλγαρικά έγγραφα 1950 1967”. Το που αποσκοπεί η σύμπραξη το ξέρουμε. (Απάντηση στον ΙΟ 22/11/2009).

Οβιδιακές οι μεταμορφώσεις της Ελληνικής πολιτικής που δεν τις αγγίζουν οι "εθνικοί αφηγητές". Βέβαια, μετά απο 190 χρόνια κάτι ψελλίζουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την εθνογέννεση των Ελλήνων και δέχονται αμέσως τα πυρά των Ελληναράδων οι οποίοι δεν αντέχουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Μετά από πόσα χρόνια θα πείτε την αλήθεια κ. Μιχαηλίδη στους Έλληνες για μας τους Μακεδόνες; Για τον Αντιμακεδονικό αγώνα 1904-08, για την Μακεδονική εθνογέννεση; Μάλλον θα πρέπει οι επί χρήμασι εθνικοί αφηγητές (με υποτροφίες, χορηγίες, φανερά και κρυφά κονδύλια, έδρες πανεπιστημίων, διάφορα Δ.Σ., προβολή, δόξα, κλπ) να ζητήσουν την άδεια απο τους Άνθιμους, τους Χαρδαβέλλες, τους Αδώνιδες, τους Λιακόπουλους, τους Βελόπουλους, τους Καραμπελιάδες και τους ουκ εστίν αριθμός ΣΤΟΧ(Κ)ΩΝ για να μπορέσουν να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ για το Μακεδονικό.

Μέχρι τότε άξιος ο μισθός σας. Εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες αποδοκιμάζοντας τους εθνικιστές και τους αρχαιόπληκτους στην Βουλγαρία, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη πατρίδα μας την Ελλάδα θα συνεχίσουμε με τα πενιχρά μας μέσα, με αξιοπρέπεια να παλεύουμε για το σεβασμό των προγόνων μας, της Ιστορίας μας και του πολιτισμού μας.

GORE GLAVATA.

MORE SOKOL, SOLUN 27/02/2011.

10 σχόλια:

  1. πολύ καλή βιβλιοκριτική.
    οι μακεδόνες εχουν προκαθορισμένη μακεδονική οικογενειακή καταγωγή, σύγχρονη από τον 19 αιώνα μακεδονική εθνική ταυτότητα βασισμένη σε εδώ και αιώνες ζωντανό μακεδονικό πολιτισμό-με μητρική μακεδονική γλώσσα και θεσσαλονικιώτικο σλαβωνικό-κυριλλικό αλφάβητο.με μακεδονικά παραδοσιακά τραγούδια, με μακεδονικούς ξεχωριστούς χορούς, μακεδονικές φορεσιές, μακεδονικά ήθη και έθιμα .
    ουτε έχουν ούτε χρειάζονται να έχουν εθνική συνείδηση προϊόν τεχνητής ιδεολογικής σχολικής και θρησκευτικής υπερχειραγώγησης...
    αντίθετα εθνική συνείδηση χρειάζονται να έχουν οι λεγόμενοι έλληνες οι οποίοι ούτε ελληνική οικογενειακή καταγωγή έχουν , ούτε ξεχωριστή πολιτιστική /εθνοτική ταυτότητα διαθετούν και για αυτό εφεύραν την πριν 23 αιώνες καταγωγή από παντελώς αγνωστους ανθρώπους , με τους οποίους η μόνη σύνδεση είναι η ετεροχρονισμένη συγκατοίκηση στον ίδιο γεωγραφικό χώρο...
    και φυσικά μια θεσμική ελληνοξενογλωσσία, με πλούσιο δανειακό τουρκικό φορτίο..
    αποκρύπτοντας παράλληλα την πραγματική εθνοτική τους μη ελληνική καταγωγή : την τουρκική, την αλβανική, την βλάχικη, την μακεδονική, την εβραϊκή , την πομάκικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ Ηθελα να ρωτησω τι εννοειται "με ορους κοινωνικης ανθρωπολογιας" οταν αναφερεσται στα 'εθνη κυριε Φιλιπωβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dobro Vetser Bratte ABECEDAR.
    Να σε ευχαριστήσω για την πολύτιμη προσφορά και βοήθεια σου για να πάρει "σάρκα και οστά" στο διαδύκτιο ενα κείμενο που γράφτηκε το βράδυ της 26/02/2011. Για τους αναγνώστες του κειμένου να τονίσω πως εκφράζω τον εαυτό μου , δεν φιλοδοξώ να το παίξω "ιστορικός" του Μακεδονικού ζητήματος απλά με τις λίγες γνώσεις που απέκτησα τα τελευταία 15 χρόνια μπορώ -πιστεύω- να αντιληφθώ τις λαθροχειρίες, τις διαστρεβλώσεις, τις σκοπιμότητες και την χρήση και κατάχρηση της Ιστορίας των ιστορικών και των πολιτικών της πατρίδας μας. Αν κάποιος δεν γνωρίζει το τι και το πως απλά αναμασά και αναμεταδίδει ότι ακούει για το Μακεδονικό απο τους "αρμόδιους" ΑΝ ψάξετε εσείς την ΑΛΗΘΕΙΑ θα καταλάβετε γιατί την διαστρεβλώνουν συστηματικά. Ελπίζω στο μέλλον με πιο μικρές αναρτήσεις και με τη βοήθεια του ABECEDAR να σας δώσω κομάτια απο απομνημονεύματα "Μακεδονομάχων" για να "θαυμάσετε¨ απο πρωτότυπο τα κατορθώματα τους!
    Όσοι καλόπιστοι ευπρόσδεκτοι.
    MORESOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @MORESOKOL

    Οι γνώσεις που απέκτησες δεν είναι λίγες.

    Είναι πάρα πολλές και υπερπολύτιμες για τους Μακεδόνες - αλλά και για τους Έλληνες - που δεν έτυχε να έχουν διαβάσει την αληθινή σύγχρονη μακεδονική ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμε 5.16,
    Σωστό το ερώτημα σου αν και αμφιβάλω πως αυτός που έκανε το σχόλιο - ανάλυση είναι ο κ. Φιλίπωβ.
    Πρόκειται για έναν κύριο πασίγνωστο στο διαδύκτιο ο οποίος γράφει είτε ανώνυμα είτε με πλήθος ψευδώνυμα, με χαρακτηριστικότατο και αναγνωρίσιμο τρόπο γραφής, ο οποίος ισχυριζεται το εξής:
    Ένα έθνος το καθορίζουν αντικειμενικοί παράγοντες όπως γλώσσα, παράδοση, πολιτισμός κλπ και όχι οι κοινή συνείδηση των μελών του ότι αποτελούν έθνος.
    Δηλαδή, δεν έχει καμμία σημασία τι πιστεύει το κάθε άτομο σχετικά με το έθνος όπου ανήκει, το οποίο καθορίζεται βάση αυτών των "αντικειμενικών" κριτηρίων. Οι εθνικές - εθνοτικές μειονότητες για παράδειγμα θα πρέπει να καθορίζονται από ειδικούς ανθρωπολόγους - εθνολόγους "επιστήμονες" και να υπάγονται σε αυτές οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κάθε είδους αυτοπροσδιοριμός. Η μητρική γλώσσα μάλιστα που θα καθορίζουν οι "επιστήμονες" αυτοί θα πρέπει να διδάσκεται υποχρεωτικά.
    Επειδή εγώ προσωπικά θεωρώ πως η θέσεις αυτές είναι φασίζουσες και άκρως ρτσιστικές, έχω έλθει σε αντιπαράθεση με τον εν λόγω κύριο άπειρες φορές αλλά κι έχω προκαλέσει και το Ουράνιο Τόξο αλλά και τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου, να πάρουν θέση επ' αυτού.
    Φυσικά έχω εισπράξει μόνο "σιγή ιχθύος".

    @Abecedar,

    Ποιά είναι η θέση σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Stefanos

    Φασίζουσες και ρατσιστικές θέσεις, σχετικά με το θέμα, εκφράζουν όσοι εθελοτυφλούν και στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι το τετελεσμένο γεγονός ύπαρξης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου σημερινού μακεδονικού έθνους και κράτους.

    Ξέρεις πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί που εκφράζουν αυτές τις φασίζουσες και ρατσιστικές θέσεις, σχετικά με το θέμα, δεν χρειάζεται να στο πω εγώ…

    Για τους στρουθοκαμηλίζοντες υπενθυμίζω οτι το μέχρι στιγμής "σκορ" είναι: MK 131 - GR 0 και μιλάμε μόνο με βάση τις επίσημες αναγνωρίσεις - "γκόλ". Που να συμπεριλάβουμε και τις ανεπίσημες αναγνωρίσεις - "γκόλ"...

    Κρίμα. Κρίμα διότι η χώρα μας η Ελλάδα δεν άξιζε τέτοιο διασυρμό - διασυρμό στον οποίο σύρθηκε εξαιτίας της απήχησης που έχουν στην ελληνκή κοινή γνώμη αυτοί που εκφράζουν φασίζουσες και ρατσιστικές θέσεις σχετικά με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MORESOKOL.
    Προς κ. Στέφανο.
    Είμαι νέος στο διαδύκτιο και μαζί μια φορά ανταλάξαμε απόψεις σε σχόλιο εδώ στον ABECEDAR στην ανάρτηση της 8/11/2010. Άλλη φορά δεν "ανταμώσαμε" δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνεις. Σωστά μάντεψες δεν είμαι ο Φιλίπωφ, αυτός δεν χρειάζετε και δεν χρησιμοποιεί ψευδώνυμα.Απο αυτά που διάβασες έμεινες στο σχόλιο του 5:16 17-3-2011 το οποίο δεν το απάντησα άμεσα γιατί δεν το θεωρώ καλόπιστο.Όσο για την ουσία του επιχειρήματος σου περί κοινής συνείδησης και αυτοπροσδιορισμού ενός εκάστου των μελών της όποιας εθνικής- εθνοτικής ομάδας ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτά που γράφεις. Όσοι απο τους συμπολίτες μας Πομάκους θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται Έλληνες καλως το κάνουν και ας είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Πομάκους συμπολίτες μας που αυτοπροσδιορίζονται Τούρκοι, εσύ βλέπεις να είναι ισότιμα σεβαστό απο το κράτος και την Ελληνική κοινή γνώμη το δικαίωμα και των δύο ομάδων -ασχέτως εύρους-.Όταν γίνετε αναφορά στην Κωνσταντινούπολη όλοι σας μιλάτε για Έλληνες της Πόλης, Ούτε για Χριστιανούς της Πόλης , ούτε για εντόπιους της Πόλης ούτε για Δίγλωσους!!! Μόλις όμως αναφερθείτε στην Θράκη εν χορώ ΑΠΑΝΤΕΣ μιλάτε για Μουσουλμάνους και όχι Τούρκους!!! ΓΙΑΤΙ κ. Στέφανε; Αυτό λέγετε σεβασμός;Όπου η μειονότητα είναι "δικιά μας" είναι εθνική πχ Τουρκία ή Αλβανία ενώ των "άλλων" οι μειονότητες είναι Θρησκευτικές βέβαια!
    Και δυό λόγια για τους Εθνικά Μακεδόνες τηςΈλλάδας. Όσοι λίγοι και να είναι έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Το 80 , το 90, το 95%
    των Μακεδόνων της Έλλάδας δηλώνουν Ελληνες και δέχεστε με ικανόποιηση τον αυτοπροσδιορισμό τους, οι υπόλοιποι οι λίγοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ; Αν οι λίγοι είναι Σλάβοι οι πολλοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Και ειδικά εσύ που παρατηρείς και ξέρεις περισσότερα γιατί δεν τονίζεις πως οι ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ δεν δήλωσαν ΠΟΤΕ καμιά πατρίδα σαν "μαμά πατρίδα" Υπήρχαν πριν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και θα υπάρχουν άσχετα με την πορεία της.
    Δεν τρέφουμε εμείς κ.Στέφανε ΟΥΤΕ την οικονομία ΟΥΤΕ τα καζίνο ΟΥΤΕ τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ "του γείτονα"...
    Ελπίζω να συμφωνείς και να έχεις το θάρρος να το δηλώσης όπως το έκανες ζητώντας απο τον Ακρίτα και τους άλλους να μην "τσουβαλιάζουν" όλους τους Μακεδόνες Πολιτικούς Πρόσφυγες.
    ΥΓ:Εκτός απο νέος στο ιντερνετ είμαι και μόνος. Το Ουράνιο Τόξο έχει όργανα και ανθρώπους. Δεν το εκπροσωπω εγώ.
    Επίσης τα Μακεδόνικα μου είναι φτωχά και με χαρά να δεχθώ τις διορθώσεις σου.Να είσαι καλά.
    Bratte ABECEDAR συγνώμη για την έκταση και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την φιλοξενία.
    MORESOKOL ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Abecedar, ποιος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους ΚΑΙ κράτους;

    Η Ελλάδα μας αναγνωρίζει ως ξεχωριστό έθνος και κράτος, αλλά *διαφωνεί* με το ΟΝΟΜΑ μας και μόνο.

    Η Βουλγαρία μας αναγνωρίζει σαν κράτος, αλλά όχι σαν έθνος ξεχωριστό από το βουλγαρικό.

    Υπάρχουν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ (και οργανώσεις) που δεν αναγνωρίζουν έθνος και κράτος. Επισήμως σαν κράτη, δεν υπάρχει κανένα.

    Αρα κύριε Stefanos, υπάρχουν ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ που λένε ΄΄Ένα έθνος το καθορίζουν αντικειμενικοί παράγοντες (και λοιπά)΄΄ που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ που δεν αναγνωρίζουν έθνος και κράτος.
    Αν θεωρεις οτι ο Abecedar πρέπει να απολογηθεί γι αυτά τα άτομα, θα πρέπει και συ να απολογηθείς για τους χρυσαυγίτες, ας πούμε.

    pozdrav,
    Pando.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MORESOKOL,
    ή Risto από τα συμφραζόμενα σου για τη συνομιλία μας στην ανάρτηση της 8ης Νοεμβρίου.
    Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν είσαι αυτός που "ψάχνω". Εσύ είσαι ο συγγραφέας της ανάρτησης και όχι ο γνωστός-άγνωστος σχολιαστής με τον οποίο είμαι σε αντιπαράθεση ιδεών εδώ και καιρό. Και φυσικά εννοούσα ότι αυτός δεν είναι ο Φιλίποβ.
    Όσα γράφεις, τόσο στο απαντητικό σου σχόλιο (5.06pm) όσο και στο άρθρο σου, έχουν σαφώς δόσεις αλήθειας αν και δεν είναι αντικειμενικά καθώς είναι ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, σε κάθε περίπτωση όμως είναι χιλιοειπωμένα και τετριμμένα και δεν είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά να γίνουν θέμα ανάλυσης. Άλλωστε ουδέποτε θα έμπαινα στη διαδικασία να τα σχολιάσω και το τελευταίο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να υπερασπισθώ και να απολογηθώ για τα καραγκιοζιλίκια που πράττει ή έπραξε το ελληνικό κράτος. ΟΛΟΙ έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, για τους εαυτούς τους όμως και μόνο και όχι να ετεροπροσδιορίζουν κοντοχωριανούς, χωριανούς ή ακόμα και συγγενείς πρώτου βαθμού.

    Εκείνο που με ερέθισε για να αναρτήσω σχόλιο είναι η παρεμβολή για μία ακόμη φορά του γνωστού αγνώστου που προωθεί την ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ κατά την ταπεινή μου άποψη, ιδέα του "αντικειμενικού ετεροπροσδιορισμού" χωρίς ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ να τον βάζει στη θέση του αλλά ούτε και να τον επιδοκιμάζει.
    Σ' ευχαριστώ που πήρες θέση και τοποθετήθηκες έναντι αυτού της θεωρίας.

    @Пандо,
    Δεν ζήτησα από τον Αμπεσεντάρ να απολογηθεί για το άτομο αυτό. Ζήτησα να τοποθετηθεί, να πει την άποψη του απλά.
    Και φυσικά δεν πρόκειται εγώ προσωπικά να απολογηθώ για όσους Έλληνες, με το δικό τους τρόπο επίσης είναι υπέρμαχοι του "αντικειμενικού ετεροπροσδιορισμού" και πολύ περισσότερο δεν τίθεται θέμα να απολογηθώ για τα ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ που λέγονται Χρυσαυγίτες τους οποίους όχι μόνο συνέλληνες μου δεν θεωρώ αλλά ούτε καν συνάνθρωπους!
    Σ' ευχαριστώ κι εσένα που εμμέσως πλην σαφώς τοποθετήθηκες έναντι του ιδεολογήματος αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα φίλοι ,

    προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχουμε οι Ελληνες με σας δεν είναι τόσο το όνομα του έθνους και του κράτους σας αλλά η προσπάθεια σύνδεσης και προσετερισμού τις αρχαίας Μακεδονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή