Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο ντοκουμέντο, μια ιστορική “ΕΚΠΟΜΠΗ” που μεταδόθηκε πριν 20 χρόνια από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου 1994. (Το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://youtu.be/LlazQkyNm5o)

Το θεωρούμε ιστορικό ντοκουμέντο διότι αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της συκοφαντικής πολιτικής με την οποία το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει διαχρονικά τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, αλλά και πως μέχρι σήμερα η αδιέξοδη αυτή πολιτική αναβαθμίστηκε συνεχίζοντας τις ίδιες πρακτικές συκοφάντησης με νέες μεθόδους.

Η τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Η ΕΚΠΟΜΠΗ» στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA το 1994 προβλήθηκε σε μια εποχή που η υστερία της ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από το μακεδονικό ήταν στο απόγειο της.

Η τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Η ΕΚΠΟΜΠΗ» στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA το 1994 προβλήθηκε σε μια εποχή που η υστερία της ελληνικής κοινής γνώμης γύρω από το μακεδονικό ήταν στο απόγειο της.

Την, καλοστημένα συκοφαντική, εκπομπή παρουσιάζει δημοσιογράφος “αριστερός” Νάσος Αθανασίου, σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (νέα μέθοδος) με καλεσμένους ζωντανά και σε πλήρη αρμονία τους γνωστούς και μη εξαιρετέους επαγγελματίες δημοσιογράφους της ελληνικής εθνικοφροσύνης Δημήτρη Ρίζο και Κωνσταντίνο Χολέβα (παλιά μέθοδος).

Επίσης μιλάει ζωντανά στο στούντιο της “ΕΚΠΟΜΠΗΣ” και ο γνωστός ξεπερασμένος πολέμιος του σύγχρονου μακεδονικού έθνους, ο πρώην Υπουργός Νικόλαος Μάρτης…

Οι συνεντεύξεις Μακεδόνων ακτιβιστών παρουσιάζονται περιστασιακά, έντεχνα κομμένες και ραμμένες χωρίς ζωντανή φυσική παρουσία στην εκπομπή, με προφανή σκοπό την αλλοίωση των θέσεών τους. Παρόλα αυτά ο παρατηρητικός θεατής αντιλαμβάνεται τον απλό αλλά σύγχρονο πολιτικά πολιτισμένο λόγο, έστω κι απ’ τις λιγοστές λογοκριμένες απαντήσεις των Μακεδόνων ακτιβιστών που ακούγονται στο βίντεο.

Προς το τέλος της εκπομπής οι οικοδεσπότες της “ΕΚΠΟΜΠΗΣ”, για να σώσουν τα προσχήματα, δίνουν το λόγο και στον Παναγιώτη Δημητρά εκπρόσωπο του Ελληνικού Πρατηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, αλλά λόγω του όλου γενικότερου κλίματος της εποχής εκείνης κανείς δεν θέλησε να εξετάσει αυτά που έλεγε ο Δημητράς.

Άλλωστε, τόσο ο Δημητράς όσο και οι Μακεδόνες ακτιβιστές είχαν την ταμπέλα των “προδοτών”, των “ανθελλήνων”, των “μειοδοτών” και δεκάδων άλλων τέτοιων ανόητων χαρακτηρισμών.

Από τότε λοιπόν φαινόταν ξεκάθαρα η πρόθεση του ελληνικού κράτους για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζε διαχρονικά κάθε Έλληνα πολίτη που θα τολμούσε να ζητήσει τον σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων και δη της μακεδονικής. Ο στόχος ήταν -και παραμένει σήμερα- ο χαρακτηρισμός ως “υπόπτου” ή ως “ανθέλληνα” για οποιονδήποτε κάνει λόγο περί δικαιωμάτων εθνικών μειονοτήτων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Όσα ακολούθησαν μετά τη δεκαετία του 1990 απέδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία έφθασε σήμερα το 2014 στο απαράδεκτα αντιδημοκρατικό σημείο η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να μην θέλει καν να ακούσει τα επιχειρήματα της μειοψηφίας Ελλήνων πολιτών που διεκδικούν τον σεβασμό των εθνικών μειονοτικών δικαιωμάτων τους με αποτέλεσμα ο μέσος εθνικά Έλληνας πολίτης να αρνείται στους εθνικά Μακεδόνες και εθνικά Τούρκους μειονοτικούς συμπολίτες του τα δημοκρατικά δικαιώματα που απολαμβάνουν οι Ελληνικές εθνικές μειονότητες στα γειτονικά κράτη όπως συμβαίνει στην Αλβανία και την Τουρκία!

Η Συντακτική Επιτροπή της NOVA ZORA.
26/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου