Δευτέρα, Απριλίου 23, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΙΟΥ 2012

 

“Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις… Αλλά η Μακεδονία που θα σε θάψουν θα είναι Ελληνική!”

Μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για την πατρίδα μας κλίμα πηγαίνουμε σε εθνικές εκλογές με κυρίαρχο θέμα την οικονομική κρίση, την κατάρρευση της εικόνας των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας με έναν λαό να ξεχειλίζει από οργή για αυτά που έγιναν και γεμάτο φόβο γι’ αυτά που έρχονται.

Το πολιτικό σύστημα πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η πατρίδα μας τα τελευταία 40 - 50 χρόνια απειλείται, χωρίς να είναι σε θέση να «σερβίρει» την λύση. Έτσι μέσα σε αυτή τη σύγχυση θα πάμε στη κάλπη και να δούμε ποιές εξελίξεις θα δρομολογηθούν.

Ωστόσο τα παραδοσιακά κέντρα καθοδήγησης των «εθνικοφρόνων» Ελλήνων συνεχίζουν ακάθεκτα την παλιά δοκιμασμένη συνταγή της επίκλησης των «πατριωτικών» ενστίκτων καταγγέλλοντας τους «άλλους» για προδοσία στο «Σκοπιανό», θυμίζοντας τον «δολοφόνο» που επιμένει να επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος»! (κλικ εδώ όπου διοργανώθηκε, μάλιστα, ειδική ηλεκτρονική ψηφοφορία σχετικά με το θέμα http://history-of-macedonia.com/wordpress/2012/04/20/theseis-kommata-onomasia-fyrom)

Έτσι έξυπνα-έξυπνα μαθαίνουμε πως ΝΔ, ΛΑΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες – διαφωνούν πλήρως με την σημερινή θέση της Ελλάδας για σύνθετη ονομασία!

Για να καταλάβετε το αδιέξοδο και το αλαλούμ -π.χ. στη θέση της ΝΔ- διαβάστε την ίδια στιγμή τι λέει ο κ. Κουμουτσάκος σαν ένας κατεξοχήν υπεύθυνος του κόμματος για το θέμα εδώ: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2012/04/blog-post_17.html

Άλλα λέμε κι άλλα εννοούμε. Άλλα υποστηρίζουμε εντός κι άλλα εκτός. Άλλα ψηφίζουμε κι άλλα υποσχόμαστε. Σε ένα όμως συμφωνούν τα κόμματα μας: Οι «Σκοπιανοί» είναι εθνικιστές και δεν θέλουν διάλογο!

Πάντα οι άλλοι φταίνε, το όνομα μας είναι ψυχή μας, μην ψηφήσετε τους προδότες που θέλουν σύνθετη ονομασία: Ζήτω οι Ζορρό, Ζήτω ο Άνθιμος και η Χρυσή Αυγή, Ζήτω το έθνος..

Πάλι λοιπόν ξεκίνησε το Ελλαδεμπόριο, πάλι έχουν ανάγκη από βαρβάρους για να πουλάνε προστασία οι «φύλακες», πάλι οι Μακεδόνες προσφέρονται σαν σάκος του μποξ, πάλι και πάλι και πάλι…

Μην όμως ανακαλύψετε πάλι πως με τον ήλιο τα μπάζουν, με τον ήλιο τα βγάζουν και τα έρμα πάλι ψόφια είναι…

МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

ΥΓ: Σε μια εικόνα και μόνο δίνεται απλά η απάντηση στο γιατί σε κάθε εκλογές «θυμούνται» οι «πατριώτες» και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις… Αλλά η Μακεδονία που θα σε θάψουν θα είναι Ελληνική!!!!

Με ένα απλό σύνθημα οι καταληψίες του Ματσάγγου τα είπαν όλα σε τοίχο του Βόλου (Οδός Μαγνήτων 112) που γράφει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις… Αλλά η Μακεδονία που θα σε θάψουν θα είναι Ελληνική» με υπογραφή: Κατάληψη Ματσάγγου. (Για περισσότερες πληροφορίες http://matsaggou.freehosting.net/)

7 σχόλια:

  1. "Αγράμματε" MORE SOKOL (καλά το μάντεψα τις προάλλες) πολύ μου αγχώνεσαι για το τίποτα. Ελάχιστη σημασία έχει δωθεί στο Μακεδονικό στην προεκλογική εκστρατεία αλλιώς θα είχε ξεσηκωθεί φοβερή φασαρία με τη ΔΡΑΣΗ-ΦΙΣ και τις θέσεις της (που μπροστά τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι φαντάζουν όσο καραεθνικιστές τους βγάζει ο Παυλάρας). Μη μου σκοτίζεσαι, δε σας έχουν πάρει είδηση το Γρηγοράκη που θα φέρει τα θέματα σας στην επόμενη Βουλή (με 1 εκ. υπόδουλους Μακεδόνες και άλλο 1 εκ. (10% δε λέει;) ΛΟΑΤ πως να μη βγει;).

    Καλά πάντως θα ήταν για εσάς να σας αντιπαλεύονταν μόνο οι οπαδοί του τραγόπαπα της Θεσσαλονίκης, του Ψωμιάδη, του Παπαθεμελή, του Ζουράρι, του Κωλοτούμπα και της "Πακιστανόφατσας" του αρχηγού της ΧΑ. Σας έχουν πάρει είδηση πολλοί περισσότεροι τι καπνό φουμάρετε ασχέτως όσων δικαίων παραπόνων και να έχετε.

    Πάντως στο μέλλον που ονειρεύεστε ο μέσος Έλληνας από τη Μακεδονία δε ξέρω ως τα πότε θα δουλεύει (αν κρίνω από τις οικονομικές επιδόσεις βορείως των συνόρων μάλλον στα ίδια σκατά θα επιπλέει) αλλά ή θα θαφτεί νότια του Ολύμπου σαν πρόσφυγας ή βόρεια του Ολύμπου μεταλλαγμένος σε δικό σας:
    http://www.mn.mk/istorija/5912-Dali-Grkot-Zorba-bil-vistinski-Grk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα επαναλαμβανόμενα σχόλια του μοναχικού Ανώνυμου ο οποίος διακατέχεται από εκλογικές εμμονές δεν θα δημοσιευθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН25 Απριλίου, 2012 00:34

    Καλωσορίζουμε στο Abecedar τον ΚΕ.
    Ένα σχολιογράφο που για χρόνια σχολιάζει και υπογράφει ως ΚΕ στο μπλογκ του Ακρίτα,
    έναν σχολαστικό παρατηρητή με ειδίκευση στο Μακεδονικό.
    Αφού προσωπικά μου απαντά ο ΚΕ ας μου επιτρέψει κάποιες παρατηρήσεις στο σχόλιο του.
    Αγαπητέ ΚΕ ξεκινάς το σχόλιο σου σαν συνέχεια σχετικού σχολίου απάντηση που έκανες στον «Αγράμματο» γιατί φαίνετε πως όταν βλέπεις σχόλια στον Ακρίτα που είναι ευγενικά, ενάντια στον Ελληνικό Εθνικισμό και υπέρ των «δικαίων παραπόνων» των Μακεδόνων πάντα στέλνεις σχόλιο θεωρώντας ότι απαντάς σε μένα ή στους «κλώνους μου»!!!
    Τιμή μου αν και άλλοι Μακεδόνες υιοθετούν τον τρόπο έκφρασης μου και χαμογελώ κάθε φορά που γίνετε αναφορά στο πνεύμα του MORE SOKOL ή του Γερακιού.
    Στο σχόλιο σου -ενώ σε αρκετά από όσα γράφω συμφωνείς- απαντάς σε πράγματα τα οποία ούτε έγραψα ποτέ, ούτε πιστεύω , ούτε υπερασπίζομε. Έχεις μια εμμονή με πρόσωπα (Παυλάρας, Στελάρας, Σλάφκο, Γρηγοράκης, )ή με οργανώσεις (πχ Διασπορά) ή εκφράσεις (πχ «υποσαχάριοι») και σχεδόν σε κάθε σχόλιο σου καταλήγεις με άλλον να μιλάς και σε άλλον να απευθύνεσαι. Πχ . Ενώ στο σχόλιο μου δεν αναφέρω κάτι για ΦΙΣ ή τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο ή οποιονδήποτε άλλο πρόσωπο ή σχήμα Εσύ απαντάς για αυτά!!! Γιατί; Εγώ ούτε γραμμή δίνω , ούτε και εκπροσωπώ κανένα, ούτε είπα ποτέ για 1 εκατομμύριο Μακεδόνες.
    Για ότι γράφω εγώ να απαντήσω αλλά για ότι υποστηρίζουν άλλοι συγνώμη αλλά είναι αντιδεοντολογικό και να απαντώ και να χρεώνομαι…
    Γράφεις «Σας έχουν πάρει είδηση πολλοί περισσότεροι τι καπνό φουμάρετε ασχέτως όσων δικαίων παραπόνων και να έχετε.» Δεν ξέρω τι έχεις υπόψη σου και ποιους πήραν χαμπάρι πάντως η παραδοχή σου για το τραγόπαπα και τους υπόλοιπους αστέρες της εγχώριας Εθνικιστικής σκηνής αποδεικνύουν ότι δεν είσαι και υπερήφανος για τους ΨευτοΜεγαλέξαντρους ψηφοθήρες και σίγουρα αυτούς τους πήρατε χαμπάρι…..
    Δίκιο έχεις πως δεν είναι κυρίαρχο το Μακεδονικό στην ατζέντα αυτών των εκλογών αλλά δεν μπορεί και να είναι. Κυρίαρχο είναι η οικονομική κατάσταση και κανείς δεν ακούει τίποτα άλλο. Οφείλεις όμως να παραδεχθείς ότι από κεκτημένη ταχύτητα ή ΜΟΑ (Μόνιμη Ολική Ανικανότητα) οι γνωστοί κύκλοι, μπλόγκ και πρόσωπα που εμπορεύονται το Μακεδονικό συνεχίζουν να γράφουν τις γνωστές τους κορώνες και να αναπαράγουν τις περήφανες αρλούμπες.
    Στο σχόλιο μου έδωσα μπλόγκ που έλεγε ψηφήστε ΝΔ γιατί δεν θέλει σύνθετη ονομασία ενώ την ίδια στιγμή ο Κουμουτσάκος λέει άλλα. Αυτό δεν είναι αλλαλούμ;
    Το να λες Εθνικιστές τους εθνικιστές γείτονες αλλά να κάνεις τα ίδια και χειρότερα δεν είναι αλλαλούμ;
    Γράφεις «Πάντως στο μέλλον που ονειρεύεστε» και δεν καταλαβαίνω με ποιόν ονειρεύομαι μαζί και πως έμαθες εσύ το όνειρο μας και μας απαντάς κιόλας!!!
    Χαλαρά φίλε ΚΕ , πολύ μου αγχώνεσαι για το τίποτα.
    Το σύνθημα είναι έξυπνο (και στο Βόλο παρακαλώ!).Ξαναδιάβαστο.
    Συγνώμη που δεν κατάλαβα την παραπομπή σου για το Ζορμπά. Ούτε Μακεδόνικα ξέρω, ούτε και παρακολουθώ τι γράφει ο κάθε μπλόγκερ και μάλιστα οι από εκεί….
    ΚΕ Να είσαι καλά.
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MORE SOKOL όταν βλέπω το ίδιο έξυπνο στυλ γραφής και τις ίδιες ασυνήθιστες εκφράσεις "με τον ήλιο τα μπάζουν, με τον ήλιο τα βγάζουν και τα έρμα πάλι ψόφια είναι" το λογικό συμπέρασμα ένα είναι. Η απάντηση μου στον "Αγράμματο" πάει πιο πέρα (στα στρογγυλέματα που έκανε). Εάν έμενε στα δίκαια παράπονα δε θα του την είχα πέσει. :-)

    Από τη στιγμή που εμπράγματα στηρίζεις το ΟΤ και τη Νόβα Ζόρα και δε διαχωρίζεις τη θέση σας κάθε φορά που η συνεργασία του με τους διάφορους Σλάβκο/Στελλάρες κλπ. αποδεικνύουν πως άλλα λέει κι άλλα κάνει/πιστεύει τότε μπορώ κάλλιστα να θεωρώ πως αποδεδειγμένα μας δουλεύεις κι εσύ συγκεκριμένα (παρά το πόσο πιο συμπαθής είσαι λόγω μετρημένου λόγου). Απλά πράγματα. Όπως ο Καρατζαφύρερ που τώρα το παίζει δημοκράτης αλλά βάζει το μουνόπανο το Ζαφειρόπουλο στα ψηφοδέλτια του.

    Το 1εκ. Μακεδόνες το λέγανε μέσα από την ηγετική ομάδα του ΟΤ πριν το 1996 (η γνωστή παρέα της Αλμωπίας) και το λένε ακόμα εκτός αυτής (παρέα με τον ανεκδιήγητο τον ΠΝ) αλλά και το ίδιο το ΟΤ όταν απευθύνεται στο κοινό εκτός Ελλάδας (ξένους και διασπορά) επίτηδες συγχέει την καταγωγή/μητρικη γλώσσα με την εθνικότητα και μιλάει για 200,250 και πρόσφατα (ο Jovanov στην Αυστραλία) για 400χλδ. μόνο στα χωριά της Μακεδονίας (έξτρα αυτοί στις πόλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Πάλι δεν έχεις αποστασιοποιηθεί ξεκάθαρα. Οπότε νομίζω πως το δούλεμα μου επιτρέπεται. :-)

    Το μόνο που με αγχώνει Γεράκι είναι να βλέπω πως με την έξυπνη κίνηση να κουμπαριάσει με το Μάνο ο Βαλλιανάτος θα πάρει έμμεση αποδοχή των απόψεων των δικών του και της ΦΙΣ από δικούς μου ανθρώπους (φίλους και συγγενείς) που ξέρω πως δε συμφωνούν (χωρίς να είναι προφανώς οπαδοί των άκρων για να σκέφτονται ψήφο στη ΔΡΑΣΗ).

    Τα τερτίπια των δικών μας ψηφοθήρων (παρέα με τα δίκαια παράπονα τα δικά σας και αυτά των Τούρκων) τα έχω πάρει χαμπάρι εδώ και σχεδόν 20 χρόνια αν και όλο και κάτι καινούργιο βλέπω/μαθαίνω και τραβάω τα μαλλιά μου. Έτερον εκάτερον. Και για τη ΝΔ τι να πει κανείς - ο Σαμαρίσκος έχει πιαστεί στην παγάνα του και θα έρθει κάποτε η θεία τιμωρία.

    Το όνειρο σας το μαντεύω από κάποια ιδιαίτερα χαριτωμένα τραγουδάκια που χορεύετε. :-) Εφαρμόζω τη λογική του Ιού που κοιτούσε να δει τι χόρευαν στα "χουντογλέντια" και καλά έκανε! :-)

    Ο Ζορμπάς (αν και μακεδονομάχος και μάλιστα από ελληνόφωνο χωριό) διεκδικείται εδώ και χρόνια σαν δικός σας. Και τα παιδιά του έτσι κι αλλιώς δε νιώθουν Έλληνες - όπως και άλλα παιδιά ακόμα και ελληνόφωνων (πολιτικών προσφύγων) που ξέμειναν. Αλλά ενώ αυτό είναι δικαίωμα τους 100% η μεταμόρφωση του ίδιου του Ζορμπά δεν είναι. Και το υλικό κυκλοφορεί και στους δικτυακούς τόπους που συγχνάζει ο οικοδεσπότης μας εδώ και χρόνια, δεν είναι καινούργιο.

    Χαιρετώ - κρίμα που το ΟΤ δεν κατεβαίνει, ήταν ευκαιρία να περάσει τις 10χλδ ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΚΕ
    Και το δεύτερο σχόλιό σου είναι αλαλούμ όπως εύστοχα έγραψε παραπάνω ο MORE SOKOL. Σου ταιριάζει οι παροιμία: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

    Τεσπα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН25 Απριλίου, 2012 21:42

    Έγραφα εχθές καλωσορίζοντας στο μπλογκ τον ΚΕ…
    «Για ότι γράφω εγώ να απαντήσω αλλά για ότι υποστηρίζουν άλλοι συγνώμη αλλά είναι αντιδεοντολογικό και να απαντώ και να χρεώνομαι…»
    πριν ο αλέκτωρ λαλήσει ο φίλος ΚΕ με την απάντηση του νομίζω πως με επιβεβαίωσε.
    Ακολουθώντας το γνωστό δρόμο των συλλογισμών του μου ζητά να απολογηθώ για ότι είπαν και έγραψαν άλλοι.
    Για κάποιους που αναφέρεις υπάρχουν και δημόσιες καταγγελίες δικές μου και του Abecedar
    http://abecedar.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html
    http://abecedar.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html
    αλλά και άλλες επικρίσεις και καταγγελίες υπάρχουν στο Facebook για κάθε πυροβολημένο που δίνει επιχειρήματα στους καλοθελητές.
    Νομίζω σαν ιστολόγιο και σαν πρόσωπα προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο και δεοντολογίας αλλά και ανάδειξης θεμάτων που αφορούν τους Μακεδόνες της Ελλάδας.
    Τιμάμε τους φίλους μας αλλά δεν μπορούμε να απαντάμε εμείς για αυτούς.
    Τι θα κάνει η ΖΟΡΑ ή το Ουράνιο Τόξο μπορείς να τους ρωτήσεις να σου πουν.
    Εμείς μπλόγκ είμαστε.
    Στα υπόλοιπα λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να ακολουθήσω τους συλλογισμούς σου απλά με φιλική διάθεση να σου πω, πως από την τόσο επίμονη , επίπονη, πολύωρη και σχολαστική σου ενασχόληση με τους απανταχού Μακεδόνες και «Μακεδόνες» κινδυνεύει η συνέχεια και η διαύγεια των σχολίων σου.:-)
    Χαλάρωσε.
    Άλλωστε το ΤΟΞΟ δεν καταβαίνει σε αυτές τις εκλογές…:-)
    Να είσαι καλά…..
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε σου ζήτησα να απολογηθείς Γεράκι - μπορείς να επιλέξεις να διαχωρίσεις τη θέση σου όπως έκανες με τον Νικολαϊδη (με το Μπέλο ήδη δε σας μπέρδευε κανείς) ή την σιωπή. Το καθένα ερμηνεύεται ανάλογα. Αν κάποιος συνεργάζεται/εμφανίζει ως φίλους του ακραίους και δεν δηλώνει δημόσια τη διαφοροποίηση του κάθε φορά που η δράση τους τον βρίσκει αντίθετο (ή δεν τους ξεκόβει παντελώς για να μη μπαίνει στον κόπο κάθε φορά) τότε πως να περιμένει να τον πιστέψουν πως δεν είναι ακραίος κατά βάθος πέρα από τα ωραία λόγια; Δεν είναι πια τόσο πολύπλοκος ο συλλογισμός.

    Και θα επαναλάβω πως θα ήθελα να είχε κατέβει το Τόξο στις εκλογές. Προφανώς δε πιστεύω πως θα έμπαινε στη Βουλή (ούτε καν πως θα έπιανε ποσοστά αντίστοιχα στα νούμερα των 400χλδ.+ Μακεδόνων που λέει το Τόξο τώρα) αλλά στα σίγουρα υπάρχουν αρκετά πολύ πάνω των 10χλδ. ενηλίκων που νιώθουν κομμάτι του έθνους σας και πως ζουν υπό ελληνική κατοχή. Για κάποιο μυστήριο λόγο ψηφίζουν ορισμένοι ΠΑΣΟΚ ή ΚΚΕ ή (εδώ τουλάχιστον βρίσκουν και συνιστώσες φιλικές) ΣΥΡΙΖΑ. Ευκαιρία θα ήταν να ψηφίσουν με την καρδιά τους.

    Και μια και αναφέρθηκα σε μυστήριους λόγους ίσως μπορείς να διαφωτίσεις όσους μας παλεύουν να καταλάβουν πως είναι δυνατό να δηλώνει ΠΑΟΚτζής ένας εθνικά Μακεδόνας με δεδομένη την προσφυγική ιστορία του ΠΑΟΚ. Ή πως να δηλώνει οπαδός ισττορικών ομάδων των Ελλήνων (και δη Ελληνόφωνων) της Θεσ/νίκης όπως ο Άρης και ιδίως ο Ηρακλής. Σχιζοφρενικό ακούγεται κι όμως το βλέπω και σε εσάς αλλά και σε δικούς σας της διασποράς που μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Σημαία του ΠΑΟΚ δίπλα σε αυτή της κόκκινης Μακεδονιάς (με ή χωρίς τη Θάσο) από τον Όλυμπο ως το Κόσσοβο. Έλεος.

    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή