Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009

Ομερ ο Πόντιος ξεσκεπάζει τον κρυπτό-ΦΑΣΙΣΤΑ AKRITAS.

Ψάχνοντας να βρω στο internet τις αντιδράσεις της ελληνικής μπλογκόσφαιρας σχετικά με την επίθεση των νεοναζί κατά τη παρουσίαση του ελληνο - μακεδονικού λεξικού έπεσα πάνω στο ποντιακό μπλογκ pontosandaristera (Πόντος και αριστερά) το οποίο, έστω και ανορθολογικά(*), καταδικάζει την νεοναζιστική επίθεση.

Στο διάλογο που ακολούθησε, συμμετείχε και ο κακαναθρεμμένος βλαστός του διαδικτύου γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο ‘Akritas της Μακεδονίας’, ο οποίος προσπαθώντας να δείξει ότι είναι ντεμέκ δημοκρατικών αρχών και πεποιθήσεων απέναντι στις μειονότητες της Ελλάδας, στο No 35 Σχόλιο γράφει:

«Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.»

H παραπάνω φράση που μόλις διαβάσατε είναι η αγαπημένη δήλωση κάθε νεοφασίστα που θέλει να κρύψει το φασισμό του και, ταυτόχρονα, θέλει να δείξει «δημοκρατικό» πρόσωπο προς τη κοινωνία.

Την ορθή απάντηση στον ‘καλλιτέχνη’ Ακρίτα έδωσε ο σχολιαστής Ομερ ο Πόντιος στο αμέσως επόμενο (Νο 36) σχόλιο, όπου πολύ εύστοχα επισημαίνει ότι κάθε νέο-ΦΑΣΙΣΤΑΣ, σε όποια χώρα και αν ζει, χρησιμοποιεί την ίδια ή παρόμοια φράση ξεσκεπάζοντας,  με αυτό το τρόπο, τον κρυπτό-ΦΑΣΙΣΤΑ AKRITAS.

Απαντά, λοιπόν, ο Ομερ ο Πόντιος στον Ακρίτα:

«36 Στην Ιταλία, οι νεο-φασίστες έγραφαν για το κίνημα των Γκρεκάνων της Νότιας Ιταλίας:

Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Ιταλικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.”

Και στην Τουρκία, από τη δεκαετία του ‘90 που άρχισαν να μιλούν οι ελληνόφωνοι της περιοχής Τραπεζούντας οι ακροδεξιοί γέμισαν τις πόλεις του Πόντου με φασιστικές οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων με το εξής επιχείρημα:

Είμαι σαφώς και υπέρ της υπεράσπισης της διαφορετικότητας αλλά όχι εις βάρος της συνοχής της Τουρκικής κοινωνίας και του κράτους μας. Αρκετά πλέον όχι με αυτούς αλλά και με εκείνους που πρέπει να προστατέψουν την κοινωνία μας και το κράτος μας οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι.”

Αυτά!»

Σωστός ο Ομερ ο Πόντιος.

===================================

(*) Ομως εντύπωση μου προκαλεί ο ανορθολογικός και αντιφατικός τρόπος με τον οποίο το συγκεκριμένο blog καταδικάζει την επίθεση. Στην δεύτερη παράγραφο της καταδίκης χαρακτηρίζει τους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας ‘εθνικιστές και αλυτρωτιστές’, όρους που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο ‘Ακρίτας’ για να μας συκοφαντήσει! Πολύ θα ήθελα να ξέρω από που βγάζουν το ίδιο συμπέρασμα και οι σύντροφοι Πόντιοι της Αριστεράς.

2 σχόλια:

  1. Από τη συμπεριφορά σας (διάβασε κι αλλού το Πόντος και Αριστερά να δεις πως ο Όμηρος έχει διαμορφωμένη αντίληψη για εσάς). Αλλά όταν όχι μόνο δε διορθώνεις τη χονδροειδή προπαγάνδα του Lubi και της παρέας του στο maknews αλλά σιγοντάρεις και τα ρατσιστικά τους (και χειροκροτείς τις γελοιότητες περί κατσικιών) μετά μας λες πως σε συκοφαντούμε. Εμ, μάτια έχουμε, αυτιά έχουμε, κρίση διαθέτουμε και κάνετε νιαου-νιαου στα κεραμίδια.
    Πήγαινε τώρα να χορέψεις κανένα Begajte Grci να φτιαχτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τους τα είπες πρώτε ανώνυμε! Ορίστε και το ρατσιστικό βίντεο του maknews που μας παρομοιάζουν με τρομαγμένα κατσίκια
    http://www.youtube.com/watch?v=we9_CdNPuJg
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή