Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

Δελτίο Τύπου - Απολογισμός Ευρωεκλογών

Ελαβα με email το δελτίο τύπου του Ουράνιου Τόξου με τον Απολογισμό των Ευρωεκλογών. Επειδή  κανένα απο τα μεγάλα ελληνικά blog, αυτά που τόσο πολύ ασχολήθηκαν προεκλογικά μαζί του λιθοβολώντας το,  δεν θα τολμήσει να το δημοσιεύσει έστω και για λόγους ενημέρωσης, γιαυτό το αναρτώ σε αυτό εδώ το μικρό blog.

----------------------------------------------------------

clip_image002

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας- Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα   ( EFA -EPP)

Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ.  Δραγούμη 11 Φλώρινα / Lerin  Τ.Κ. 53100 - Τ.Θ. 51  Τηλ / fax 0030 23850 46548

www.florina.org e-mail rainbow@florina.org & vinozito@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

«Απολογισμός Ευρωεκλογών»

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 συνεδρίασε στο Νέρεντ (Πολυπόταμο) το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέθεσαν τις συνθήκες που επικράτησαν κατά την προεκλογική περίοδο στις επιμέρους περιοχές της Μακεδονίας και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Παρουσίασαν τα θετικά στοιχεία και εντόπισαν τα λάθη που σημειώθηκαν.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει, είναι ότι τα μέλη του κόμματος βρέθηκαν σε αυτές τις εκλογές αντιμέτωπα με μια συντονισμένη συκοφαντική επίθεση όλων των καθεστωτικών δυνάμεων εναντίον του Ουράνιου Τόξου.

Σημειώνουμε χαρακτηριστικά:

Την εναντίον μας κεντρική διακομματική συμφωνία, που εν τη εθνικιστική ρήμη του λόγου του αποκάλυψε ο Βελόπουλος σε εκπομπή του Αυτιά στον Alpha.

Τη μη προβολή του προβλεπόμενου πεντάλεπτου με τις πολιτικές θέσεις μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς (με αφορμή την ύπαρξη αποσπασμάτων στη μακεδονική γλώσσα).

Την επίθεση των Χρυσαυγίτων κατά την παρουσίαση του ελληνο-μακεδονικού λεξικού, τις παραμονές των εκλογών στην Αθήνα, με την ανοχή της αστυνομίας.

Την «κριτική» προς τους οικολόγους για τις «απαράδεκτες» για το σύστημα εξουσίας που κυβερνά αυτό τον τόπο, συναναστροφές τους μαζί μας, που συνακόλουθα μας εμφάνισε στο λαό, ως το απόλυτα πολιτικά Κακό που υπάρχει στην Ελλάδα.

Τη μη παράδοση από ταχυδρομικά καταστήματα της Μακεδονίας επιστολών μας σε περιοχές της Μακεδονίας.

Την κατά του Ουράνιου Τόξου δραστηριότητα, σε τοπικό επίπεδο, κυρίως από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.

Τις μαρτυρίες για μη δόσιμο στους ψηφοφόρους ψηφοδελτίων του κόμματος μας.

Τις μαρτυρίες για εξαφάνιση ψήφων μας σε εκλογικά τμήματα.

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, δηλαδή της μη λειτουργίας της δημοκρατίας για τους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας, η εκλογική αντοχή μας (σε απόλυτους αριθμούς) σε χωριά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας όπου το κόμμα έχει τα τελευταία χρόνια δεθεί με τον μακεδονικό πληθυσμό, αποτελεί το θετικό γεγονός αυτών των εκλογών.

Το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος εκφράζει τις ευχαριστίες τους στους 4.530 πολίτες που αποφάσισαν να στηρίξουν το Ουράνιο Τόξο σε αυτή τη δύσκολη μάχη που έδωσε. Και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Επιθυμούμε επίσης να πούμε στο μεγάλο αριθμό των Μακεδόνων που δεν κατορθώσαμε να πείσουμε να μας ψηφίσει, πως θα σταθούμε αυτοκριτικά στην μέχρι τώρα πορεία μας και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ελπίζουμε να συναντηθούμε στο προσεχές μέλλον, στον κοινό αγώνα για τη διατήρηση της μακεδονικής ταυτότητας, πολιτισμού και της αξιοπρέπειάς μας.

Γκόρε Γκλάβατα

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Ουράνιου Τόξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου