Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Τί έχουν τα έρημα και λιποθυμάνε;

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με το μακεδονικό και τα σύνδρομα που προκαλεί σε μια μερίδα Ελλήνων. Θα πρωτοτυπήσουμε και θα ασχοληθούμε με τα ΓΙΔΙΑ. Πιο συγκεκριμένα με ένα είδος γιδιών που υποφέρουν από μυοτονικό ΣΥΝΔΡΟΜΟ.

Τα μυοτονικά γίδια είναι ένα είδος του οποίου οι εξωτερικοί μύες συσπώνται και παγώνουν για περίπου δέκα δευτερόλεπτα όταν κάτι τα τρομάξει π.χ. ένας δυνατός κρότος, η κίνηση μιας ομπρέλας ή ακόμη και ένα αεροπλάνο.

Η σύσπαση αυτή δεν πονά, όμως έχει σαν αποτέλεσμα το ζώο να πέφτει στο πλάι. Το φαινόμενο προκαλείται από μια κληρονομική γενετική ανωμαλία που λέγεται συγγενής μυοτονία. Τα μεγαλύτερα γίδια μερικές φορές μαθαίνουν να στηρίζονται κάπου προκειμένου να μην πέσουν, και συχνά μπορούν να τρέξουν με έναν περίεργο τρόπο, έχοντας τα πόδια τεντωμένα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Τα γίδια του είδους αυτού έχουν μεγάλα, προεξέχοντα μάτια ψηλά στο κρανίο, και τα χρώματά τους ποικίλλουν όπως και των συνηθισμένων.

Τα γίδια αυτά είναι επίσης γνωστά στις ΗΠΑ σαν Γίδια του Τενεσί, Νευρικά Γίδια, Γίδια που λιποθυμούν, Γίδια με ξύλινα πόδια κ.α.

Οι κτηνοτρόφοι μάλιστα συνηθίζουν να τα τρομάζουν που και που επίτηδες, προκαλώντας τους συσπάσεις, καθώς αυτό σφίγγει τους μυς τους και αυξάνει το βάρος τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Υ.Γ.: Προς άρσιν παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι κάθε ομοιότης του παραπάνω κειμένου με bloggers και γεγονότα της επικαιρότητας, οφείλεται σε απλή σύμπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου