Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2011

“HIGHLIGHT” ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕΤΑΞΥ GRE – MKD

 

A. EUROBASKET 2009: Λευκά τετραγωνάκια

EUROBASKET 2009. Το κρατικό κανάλι λογόκρινε την πολωνική εικόνα κι έβαλε μια λευκή ταινία που κάλυψε το όνομα «MKD». Οπότε για την ελληνική τηλεόραση οι «GRE» έπαιζαν με τον «λευκό» ή τον «κανένα».

Πριν δύο χρόνια στο EUROBASKET 2009 η Ελληνική κρατική τηλεόραση “μεγαλούργησε” αλλοιώνοντας την εικόνα μετάδοσης της Πολωνικής τηλεόρασης του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας το οποίο είχε κερδίσει η Ελλάδα με σκορ 86-54. EUROBASKET 2009. Το κρατικό κανάλι λογόκρινε την πολωνική εικόνα κι έβαλε μια λευκή ταινία που κάλυψε το όνομα «MKD». Οπότε για την ελληνική τηλεόραση οι «GRE» έπαιζαν με τον «λευκό» ή τον «κανένα».

Τότε, η ΕΡΤ αντικατέστησε το διεθνές ακρωνύμιο «MKD» της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις οθόνες των εν Ελλάδι τηλεθεατών με ένα λευκό τετραγωνάκι. Ας θυμηθούμε τι ακριβώς έκανε η ΕΡΤ το 2009 μέσα από ένα εύστοχο άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα Καθημερινή ο γνωστός αρθρογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.

 

Tο πρώην Γιουγκοσλαβικό ΜΚD

Τετάρτη, 09 Σεπτέμβριος 2009 07:23

Το κρατικό κανάλι λογόκρινε την πολωνική εικόνα κι έβαλε μια λευκή ταινία που κάλυψε το όνομα «MKD». Οπότε για την ελληνική τηλεόραση οι «GRE» έπαιζαν με τον «λευκό» ή τον «κανένα».

Eίχε πλάκα προχθές η ΕΡΤ, κατά τη μετάδοση του αγώνα μπάσκετ της Ελλάδος με την ακατονόμαστη βόρειο γείτονά μας. Ο αγώνας γινόταν στην Πολωνία και προφανώς η πολωνική τηλεόραση δεν είχε ενημερωθεί για τα εθνικά μας δίκαια και τις εθνικές μας ιδιαιτερότητες. Έτσι, οι Πολωνοί ακολούθησαν την εύκολη πεπατημένη: όπως κάνουν πλέον όλοι σε όλο τον κόσμο βάφτισαν την ακατονόμαστη χώρα «Μακεδονία». Ούτε «πρώην», ούτε «Γιουγκοσλαβική» ούτε καν «ΠΓΔΜμία». Σκέτο «Μακεδονία»...

Ομως οι εθνικές μας ήττες δεν τέλειωσαν εδώ. Είναι βέβαιο πως στις μεταδόσεις του αγώνα σε όλες τις γλώσσες χρησιμοποιήθηκε το κλεμμένο όνομα. Αυτό έγινε αφενός διότι ο προφορικός λόγος δεν έχει εισαγωγικά για να δηλώσει το ψευδές της «Μακεδονίας» των Σκοπιανών και αφετέρου θα ήταν κομμάτι δύσκολο να μεταδίδει κάποιος αγώνα λέγοντας «ο παίκτης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατεβάζει τώρα την μπάλα...» ή «ήταν μια χρυσή ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να σκοράρει, αλλά ο πρωην-γιουγκοσλαβικο-δημοκρατικο-Μακεδόνας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία». Δυστυχώς ακόμη και η οικονομία της γλώσσας υπονομεύει τα εθνικά μας δίκαια.

Επεα πτερόεντα θα πει κάποιος, αλλά τα εθνικά μας προβλήματα έγιναν και γραπτά. Στην εικόνα που μετέδιδε η πολωνική τηλεόραση στα κανάλια όλου του κόσμου εμφανιζόταν σε τακτά διαστήματα ένα ηλεκτρονικό ταμπλό με το σκορ. Αυτό είχε τα αρκτικόλεξα των χωρών. Στο δικό μας είχε ένα μεγάλο «GRE» και στους ακατονόμαστους ένα ακόμη μεγαλύτερο «MKD». Με άλλα λόγια: δεν φτάνει που χάνουμε κατά κράτος στο όνομα, χάνουμε και τα αρκτικόλεξά του. Πώς να πεισθούν οι πολωνοί να βάλουν το FYROM, που μας αρέσει; Κατ' αρχήν θα χώραγε μόνο το FYR και κατά δεύτερον κανείς δεν θα ήξερε ποια είναι η δεύτερη ομάδα που παίζει. Δυστυχώς, έπειτα από μια δεκαπενταετία σθεναρής αντίστασης στα διπλωματικά σαλόνια, όλος ο κόσμος αποκαλεί την ακατονόμαστη «Μακεδονία». Ετσι αναφέρεται στους χάρτες, έτσι στα ταξιδιωτικά γραφεία, έτσι και στο μπάσκετ.

Εμείς όμως συνεχίζουμε πόλεμο και φυσικά η ΕΡΤ έχει το δικό της μετερίζι. Ετσι, το κρατικό κανάλι λογόκρινε την πολωνική εικόνα κι έβαλε μια λευκή ταινία που κάλυψε το όνομα «MKD». Οπότε για την ελληνική τηλεόραση οι «GRE» έπαιζαν με τον «λευκό» ή τον «κανένα».

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το μακεδονικό μοιάζει με πορνογράφημα, οπότε η πρωτοβουλία της ΕΡΤ απλώς τόνισε την κατάσταση (σ. σ.: θα περιμένουμε σε κάποιο επόμενο αγώνα την ΕΡΤ να κοσμεί τις φανέλες των «MKD» παιχτών με εκείνα τα αστεράκια των παλιών πορνογραφικών περιοδικών). Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: γιατί το έκανε αυτό η ΕΡΤ; Γιατί λογόκρινε την πολωνική εικόνα;

Φυσικά για εσωτερική κατανάλωση, όπως γίνεται με κάθε εθνικό θέμα. Δεν θέλουμε να δούμε μια πραγματικότητα και απλώς βάζουμε ταινιούλες και αστεράκια σε εκείνα τα στοιχεία της πραγματικότητας που δεν βολεύουν τα εθνικά μας στερεότυπα. Αφήστε δε που έρχονται κι εκλογές και το «MKD» μπορεί να αγριέψει το μάτι κάποιων νεοδημοκρατών και να στραφούν προς τον ΛΑΟΣ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 9.9.2009

 

Β. EUROBASKET 2011: Πολιτική πενία πλαστογραφικάς τέχνας κατεργάζεται

Σήμερα, ακριβώς δύο χρόνια μετά, 3/9/2011, οι εθνικές ομάδες μπάσκετ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του EUROBASKET 2011 στη Λιθουανία. Η ΕΡΤ και πάλι, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, “μεγαλούργησε” αλλοιώνοντας την εικόνα μετάδοσης του αγώνα από την Λιθουανική τηλεόραση αντικαθιστώντας αυτή τη φορά το υπαρκτό ακρωνύμιο «MKD», όχι με λευκό τετραγωνάκι, αλλά με το ανύπαρκτο «FYR» αποτέλεσμα μιας κωμικά απέλπιδας προσπάθειας να συντμήσει ακόμη και το ακρωνύμιο «FYROM» σε τρία γράμματα!!! Ομολογουμένως πρόκειται για “HIGHLIGHT” πλαστογραφίας!

Όμως, το ανύπαρκτο ακρωνύμιο «FYR» το έβλεπαν στις οθόνες των τηλεοράσεων μόνο οι τηλεθεατές εντός Ελλάδος. Σε όλο τον πλανήτη οι τηλεθεατές έβλεπαν στις οθόνες τους το πραγματικό «MKD»! Δείτε το παρακάτω βίντεο με τα αληθινά Highlights και την πραγματική εικόνα που έβλεπαν στις οθόνες των τηλεοράσεων όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη –πλην της Ελλάδας:

Greece - Macedonia 58-72 ( EuroBasket 2011 - Lithuania ) Highlights

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στο υπόνμημα που βρίκεται κάτω αριστερά της εικόνας του παραπάνω βίντεο οι τηλεθεατές όλου του κόσμου πληροφορήθηκαν ότι έβλεπαν στις οθόνες τους τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ GRE – MKD δλδ. Greece – Macedonia ή στα ελληνικά ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -τον οποίο κέρδισε η Δημοκρατία της Μακεδονίας με σκορ 58-72. EUROBASKET 2011. Το υπόμνημα από το παραπάνω βίντεο που ενημέρωνε τους τηλεθεατές όλου του κόσμου ότι έβλεπαν στις οθόνες τους τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ GRE – MKD δλδ. Greece – Macedonia.

Τα αθλητικά παιχνίδια έχουν την αξία τους στους αθλητικούς χώρους και μακάρι να υπηρετούν πάντα και παντού τα αθλητικά ιδεώδη, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, βία, ουσίες, χουλιγκανισμούς και κυρίως χωρίς πλαστογραφίες.

Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, ο Έλληνας πολίτης μέσω της πλαστογραφίας της ΕΡΤ έβλεπε στην οθόνη του να “δικαιώνονται” οι ιδεοληπτικές “επιθυμίες” του και ψευδαισθήσεις του για το όνομα των γειτόνων. Και όμως δεν ήταν έτσι! Μόνο στην Ελλάδα οι τηλεθεατές έβλεπαν το ψέμα που τους σερβίριζε η ελληνική τηλεόραση. Ήταν μια εικόνα ψεύτικη, μια κουτοπονηριά, μια ωμή πλαστογραφία από την ελληνική κρατική τηλεόραση. Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα μπάσκετ με την γειτονική χώρα που εδώ και χρόνια η επίσημη και ανεπίσημη ελληνική πολιτική την κατηγορεί σαν… πλαστογράφο!

EUROBASKET 2011: Η ελληνική πολιτική πενία πλαστογραφικάς τέχνας κατεργάζεται… Η ΕΡΤ μας πληροφορεί στο υπόμνημα οτι οι "GRE" παίζουν μπάσκετ με τους "FYR".

Αποφασίσαμε να σας δείξουμε την “μεγάλη επιτυχία” (δηλ. μεγάλης πλαστογραφίας) της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης για να τονίσουμε ότι δεν είναι τυχαία αυτή η επανάληψη του ίδιου “λάθους”. Μάλιστα, αυτή τη φορά (2011) καθώς φαίνεται στην ΕΡΤ είχαν προετοιμαστεί καλύτερα από ότι την πρώτη φορά (2009) προκειμένου να ξανα-κοροϊδέψουν τους εντός Ελλάδας τηλεθεατές αντικαθιστώντας το υπαρκτό ακρωνύμιο MKD με το ανύπαρκτο FYR! Πάλι ψέματα, πάλι εικονική πραγματικότητα για τους τηλεθεατές στην Ελλάδα. Ακόμα και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ανέφερε «και τώρα ο εθνικός ύμνος των Σκοπίων»!!! Δεν ήξερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ ότι τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας; Από πότε μια πόλη έχει εθνικό ύμνο; Τέλος πάντων. Αυτό ήταν το λιγότερο.

Η λαθροχειρία στην εικόνα και η πλαστογραφία ήταν το χειρότερο. Έχετε αναρωτηθεί γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά στην ΕΡΤ; Έχετε αναρωτηθεί γιατί ούτε ακόμα και το ακρωνύμιο FYROM δεν μπορεί να επιβάλλει η χώρα μας σε διεθνείς οργανισμούς όπως η FIBA; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε όλα τα κανάλια και εφημερίδες του κόσμου -εκτός Ελλάδος- άπαντες αποκαλούν τους γείτονες με το συνταγματικό τους όνομα;

Φυσικά δεν περιμένουμε να αντιδράσει κάποιος Έλληνας Βουλευτής με δήθεν “εθνικές ευαισθησίες” καταθέτοντας επερώτηση στην ελληνική βουλή για να ρωτήσουν τον αρμόδιο Υπουργό τα αυτονόητα πράγματα όπως π.χ. «Ποιός έδωσε την εντολή στην ΕΡΤ να διαπράξει μια τέτοια πλαστογραφία στην εικόνα που μετέδιδε η Λιθουανική τηλεόραση»;

Θα ρωτήσουμε, όμως, εμείς: Διαμαρτυρήθηκε η Ελλάδα προς την Λιθουανία για την εικόνα με το ακρωνύμιο MKD που έβλεπαν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο; Η FIBA τι λέει για την πλαστογραφία της ΕΡΤ;

Αυτά προς το παρόν και ευχόμαστε καλή συνέχεια στη Β’ φάση του EUROBASKET 2011 στα δυο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Ελλάδας και Μακεδονίας.

Υστερόγραφο1: Για την ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ που έσωσε το “πατριωτικό” γόητρo στο εσωτερικό της Ελλάδος σε ποιόν να δώσουμε τα “συγχαρητήρια”: στην ΕΡΤ ή στην Κυβέρνηση;

Υστερόγραφο2: Την κάνατε που την κάνατε την πλαστογραφία εκεί στην ΕΡΤ, ας γράφατε τουλάχιστον το ακρωνύμιο «VRD» από το «ΒΑΡΔΑΡΙΑ». Έτσι για να το χαιρότανε και να το ευχαριστιόταν ο Άνθιμος, που γιόρταζε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011. Χρόνια του Πολλά με την ευκαιρία, έστω κατόπιν εορτής.

MORE SOKOL & ABECEDAR

8 σχόλια:

  1. Θα γελάσουμε και αύριο που θα παίζουν οι γείτονες με την Γεωργία και μεταδίδει η ΕΤ1 στις 15:30 τον αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι τη συντομογραφία "MKD" την έχει defacto αναγνωρίσει το Ελληνικκό κράτος εδώ και πολλά χρόνια.
    Σε κάθε βίζα ή άδεια παραμονής που εκδίδει ή εξέδιδε η Ελλάδα, τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια, υπάρχει μια αλφαριθμητική σειρά που αποτελείται από γράμματα αριθμούς και σύμβολα και περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο, την ημερμηνία γέννησης, την υπηκοότητα, τον αριθμό διαβατηρίου κ.λ.π. Η χώρα καταγωγής (υπηκοότητα) αναγράφεται με την 3ψήφια συντομογραφία.
    Για Αλβανούς πολίτες υπάρχει το "ALB", για τους Βούλγαρους το "BUL" και για τους πολίτες της βορείας γείτωνος το "MKD".
    Όχι τώρα με τον Παπανδρέου, ούτε από την εποχή του Καραμανλή αλλά από την εποχή τπυ Σιμίτη τουλάχιστον!
    Ναι, οι Ελληνικές Αρχές, τυπώνουν στα έγγραφα που εκδίδουν οι ίδιες, το "MKD", οποτε προς τι αυτή η υποκρισία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν λίγες μέρες αποκαλύψατε την πλαστογραφία στα μονταζ που κάνουν οι Ελληναράδες -δήθεν Μακεδόνες- που εξαφανίζουν από εκδηλώσεις τα πλάνα με τα Μακεδονικά τραγούδια.
    Σήμερα μας αποκαλύψατε ποιοι είναι οι "Δάσκαλοι" τους στις πλαστογραφίες!
    Τελικά μια αρχή υπηρετούν με συνέπεια οι Ελληναράδες:
    "Και αν τα γεγονότα δεν εξυπηρετούν τις απόψεις μας.....
    τόσο το χειρότερο ...
    για τα γεγονότα!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον τον πήραν πρέφα νωρίτερα στην FIBA...ώστε για αυτό η ΕΤ1 πήρε εντολές από "ψηλά"...
    Δέστε εδώ:
    http://macedoniaonline.eu/content/view/19076/50/

    According to preliminary information, an official from Greece's Basketball Federation attempted to bribe FIBA referees Luigi Lamonica of Italy, David Chambon of France and Lithuanian referee Yurgis Laurinavicius.

    All three referees were said to be stunned by the offer and the fact that Greece would sink so low, refused the bribe and reported the case to FIBA's headquarters.

    FIBA had tried to keep this under the carpet, at least until the tournament is still ongoing, however a source within the organization had released it to Lithuanian media.

    MINA finds the offical of the Greek Basketball Federation has been immediately suspended, his accreditation was taken away while the Greek Basketball Federation is fined 15,000 euros!

    As a reminder, Macedonia defeated Greece 72-58. The fact that Greece attempted to bribe the referees speaks volumes how important was this match to them. As for the actual act of bribery... one can only feel sorry for this morally bankrupt nation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανωνυμε 11:36 PM, септември 07, 2011
    Αυτή η ιστορία με τη διαιτησία φαίνετε πως έχει πολύ ουρά!!! Ήδη αρχισαν και τα πρωτα δημοσιευματα στα ελληνικα μμε:



    http://www.sport24.gr/Basket/Eurobasket/ton_epiasan_sta_prasa.1360222.html

    Ο διαιτητής Ζόραν Σουτούλοβιτς "πιάστηκε στα πράσα" να προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές του Ελλάδα-Μαυροβούνιο και στη συνέχεια τα... έριξε σε μας!
    Το περιστατικό συνέβη μετά την 4η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ, όταν ο συγκεκριμένος Μαυροβούνιος διαιτητής, έστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν από τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης: Ρόμπερτ Λοτερμέζε (Γερμανός), Μιλιβότσε Γιόβτσιτς (Σέρβος) και Φερνάντο Ρόκα (Πορτογάλος), ζητώντας τους εμμέσως να σφυρίξουν υπέρ της χώρας του.
    "Το ματς είναι πολύ κρίσιμο για μας" ανέφερε μέρος του SMS, το οποίο και "ενοχοποίησε" τον συγκεκριμένο ρέφερι, που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.
    Η FIBA πριν τον τιμωρήσει, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του. Και τότε είναι που ο Σουτούλοβιτς τα έριξε στη χώρα μας, λέγοντας ότι "κι οι Έλληνες τα ίδια κάνουν".

    Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τουρκικές διαρροές έγινε γνωστό ότι η ελληνική πλευρά τιμωρήθηκε με 15.000 ευρώ πρόστιμο, για παρόμοιο ζήτημα σε άλλο παιχνίδι του ομίλου, χωρίς να γίνει γνωστό το ποιο ήταν αυτό το ματς. Εξάλλου από την ΕΟΚ επισήμως δηλώνουν άγνοια, τόσο για το ζήτημα, όσο για το πρόστιμο, το οποίο δεν αποκλείεται να επιβληθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο και όχι στην Ομοσπονδία.

    Λένε χαρακτηριστικά ότι ο Μαυροβούνιος διαιτητής ήθελε να στοχοποιήσει κι άλλους, προκειμένου να μην είναι ο μοναδικός που θα την πληρώσει.
    Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Σουτούλοβιτς είχε τιμωρηθεί από τον Κώστα Ρήγα στο παρελθόν για τον τρόπο που σφύριξε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε είχε μπει σε "καραντίνα" για σχεδόν ένα χρόνο.
    Το όλο θέμα ξεκίνησε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο Σοτούλοβιτς είχε ...αποδειχθεί λίαν καθοριστικός στον αγώνα με την Πολωνία, όταν οι Τούρκοι ηττήθηκαν με 84-82.

    Από εκεί ξεκίνησε όλη η διαδικασία και έγινε το ... έλα να δεις, καθώς στη μέση μπήκαν και οι Σκοπιανοί. Το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι "παράγοντας της Ελλάδας προσπάθησε να επηρεάσει τους διαιτητές του αγώνα των δυο ομάδων στο Αλίτους".
    Θυμίζουμε ότι σε αυτό το παιχνίδι η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με το FYR πάνω στο MKD διαβάστε κι αυτό από το http://www.sportsview.gr:

    - - -

    Η «σωλήνα» από τα Σκόπια στον «Σωλήνα» του μπάσκετ

    Η αποκαλούμενη και «επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων» Εθνική μπάσκετ έχασε πανηγυρικά από τα Σκόπια.

    Κατ’ αρχάς, αυτό που έκανε η ΕΡΤ να βάλει FYR πάνω στο MKD ήταν απαράδεκτο. Ολη η υφήλιος έβλεπε Μακεδονία κι εμείς Φύρομ. Αστεία πράγματα. Κι υποτίθεται ότι οι Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει, λέει, τεράστιο εκτόπισμα στην ΦΙΜΠΑ. Αλλά η οργανωτική επιτροπή το έγραψε κανονικά το «Μακεδονία».



    ...η συνέχεια εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε κι αυτό σχετικά με το θεμα επιχείρισης επηρεασμου των διαιτητων στο eurobasket 2011:


    Βαριά ποινή στον Ελληνιάδη

    Με αφαίρεση διαπίστευσης και πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Σταύρος Ελληνιάδης, καθώς σύμφωνα με την FIBA Europe επιχείρησε να επηρεάσει την κρίση διαιτητών στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας.

    Τελ. ανανέωση : Σεπτέμβριος 08 2011 19:34

    Στην ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναφέρεται πως ο Έλληνας παράγοντας "βρέθηκε να έχει επικοινωνήσει με τρεις διαιτητές, μέσω τηλεφώνου, κινητού ή γραπτών μηνυμάτων. Αυτοί οι τρεις διαιτητές επρόκειτο να σφυρίξουν σε αγώνες της Ελλάδας".

    Ο Σταύρος Ελληνιάδης δεν ταξίδεψε στη Λιθουανία ως επίσημο μέλος της ελληνικής αποστολής (δεν έχει δηλωθεί στη σχετική λίστα της ΕΟΚ), απλώς παρακολουθεί τους αγώνες του Ευρωμπάσκετ.

    Ο Ελληνιάδης παραδέχθηκε ότι κάλεσε -αυτοβούλως- στο τηλέφωνο τους Λαμόνικα και Ζαμπόν, τους οποίους γνωρίζει προσωπικά, υποστηρίζοντας ότι, με αφορμή τη συμπεριφορά των Σκοπιανών, "θέλησα να ζητήσω την προσοχή τους για τυχόν προβοκάτσιες εκ μέρους της εξέδρας".
    H EOK δεν σχολίασε επισήμως το θέμα.


    Από το
    http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Eurobasket/greece/poinh-ston-ellhniadh.1360610.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το MKD είναι τα αρχικά με τα οποία αναγνωρίζει η διεθνής ολυμπιακή επιτροπή τη γειτονική χώρα.Γι'αυτό και όσο κι'αν χτυπιόταν ο Βασιλακόπουλος το 2009 οι Πολωνοί τον έστειλαν στον αγύριστο και δεν το άλλαξαν με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κάνει τις γνωστές της γελειότητες...Πληροφοριακά να σας πω ότι η ΕΡΤ το έκανε αυτό τότε διότι δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας απο κάτι Ελληναράδες οπότε δεν μπορούσε να μην υπακούσει...
    Φέτος δεν υπήρχε καν Βασιλακόπουλος αφού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ είναι πλέον Ισλανδός οπότε η ΕΡΤ σκαρφίστηκε αυτό το νέο καραγκιοζιλίκι...

    Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε και τη μικροψυχία του Ελληνικού τύπου που δεν είπε ούτε μια καλή κουβέντα για την εκπληκτική ομάδα αυτής της μικρής χώρας που έφτασε στην τετράδα της Ευρώπης.Αντίθετα όποιος παρακολούθησε τους δύο σημερινούς τελικούς αλλά και τον ημιτελικό Ισπανία-Μακεδονία θα πρόσεξε σίγουρα τα γεμάτα εμπάθεια και εθνικιστικό φανατισμό σχόλια των τηλεσχολιαστών της ΕΡΤ που προσπαθούσαν συνεχώς να αποδείξουν ότι η εκπληκτική πορεία της γειτονικής χώρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαιτησία που τάχα την ευνοεί λόγω κάποιου "Σκοπιανού δάκτυλου" στη fiba !
    Ξέχασαν βέβαια ότι ο ένας διαιτητής και στον μικρό τελικό αλλά και στον ημιτελικό ήταν Έλληνας !!
    Αλλά το ποιό γελοίο σχόλιο ακούστηκε σήμερα όταν μπήκε ο Μακάλεμπ στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης με τον έναν σχολιαστή να λέει "Αν δεν ήταν αυτός οι Σκοπιανοί δεν θα είχαν μπει ούτε στους 24" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή