Τρίτη, Ιουνίου 12, 2012

Ανακαινίζεται το πατρικό του Μπουτάρη στο Κρούσεβο

 

Αποτελεί παραδοσιακό αρχοντικό βαλκανικής αρχιτεκτονικής.
Αποτελεί παραδοσιακό αρχοντικό βαλκανικής αρχιτεκτονικής.

Το σπίτι του παππού του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο Κρούσεβο της ΠΓΔΜ σκοπεύει να ανακαινίσει ο δήμος της γειτονικής χώρας.

Οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Κρούσεβο θα υποβάλλουν πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg «Ελλάδα-FYROM», σχετικά με την αξιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων στα όρια τους, προκειμένου να αναδειχθούν σε χώρους πολιτισμού.

Το πατρικό σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη αποτελεί παραδοσιακό αρχοντικό βαλκανικής αρχιτεκτονικής και ο δήμος Κρούσεβο προτίθεται να το αξιοποιήσει ως πολιτιστικό χώρο για νέους και για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, προτάθηκε αντίστοιχα η αξιοποίηση διατηρητέου παραδοσιακού κτιρίου στην οδό Γωργούς στην Άνω Πόλη, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για 20 χρόνια και χωρίς ανταλλάγματα στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση θα υποβληθεί τον στην επόμενη πρόσκληση του προγράμματος, τον Σεπτέμβριο.

24h NewsRoom

Το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση από http://www.inews.gr/196/anakainizetai-to-patriko-tou-boutari-sto-krousevo.htm

= = = =

Σχετικά με του Βλάχους στη Δημοκρατία της Μακεδονίας διαβάστε και το δημοσίευμα της  NOVA ZORA, φύλλο Ιουνίου 2012 εδώ: ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ - ПРОСЛАВЕН НАЦИОНАЛНИОТ ДЕН НА ВЛАСИТЕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου