Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2012

ΦΛΩΡΙΝΑ, ΕΗΔ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

Γραμμένο σε 01.08.2012

 

Τα τελευταία χρόνια σε αυτήν την άκρη της Ελλάδας  ξεκίνησε ένα καινούργιο σπορ:  Οι ασκήσεις Ε.Η.Δ. (Εθνικής Ηθικής Διαπαιδαγώγησης).

Πρόκειται για μια νέα έμπνευση των Εθνικιστικών κύκλων,  ενταγμένη  στο πρόγραμμα  παραδειγματισμού και ψυχολογικής πίεσης –που με συνέπεια εδώ και ένα αιώνα- ασκεί η πατρίδα μας, στους Μακεδόνες της Ελληνικής Μακεδονίας και ειδικά σε αυτούς που αναζητούν μια στάση τιμής και αξιοπρέπειας απέναντι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την καταγωγή τους.

Ορατά και αόρατα κέντρα, τρόφιμοι φανερών και μυστικών κονδυλίων, παλαιοί αλλά και νέοι «Μακεδονομάχοι» φανερά ενοχλημένοι από την απήχηση των «ανύπαρκτων» Εθνικά και πολιτιστικά Μακεδόνων, επιδίδονται σε ασκήσεις πατριωτισμού με Ναζιστικού τύπου παρελάσεις στη Φλώρινα ή με «στημένα» πανηγύρια μουγκών  και προθύμων Ελληνομακεδόνων  δίπλα από τη «φωλιά» των «Σκοπιανών»!!!

Εντελώς τυχαία (!!!) όλη αυτή η παράσταση παίζεται στο Λέριν / Φλώρινα 4-5 μέρες πριν το πανηγύρι του προφήτη Ηλία στο Овчарани/Μελίτη Φλώρινας. Αν βέβαια ένας αντικειμενικός παρατηρητής τολμήσει να σκεφτεί πως αυτός ο σχεδιασμός έχει στόχο αυτό ακριβώς το πανηγύρι, ας μην το πει δημοσίως γιατί απλά θα πάρει την ταμπέλα του συνοδοιπόρου των «Γυφτοσκοπιανών».

Πέρα από ταμπέλες όμως πιστεύουμε πως στην Φλώρινα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που με έντονο προβληματισμό βλέπουν αυτές τις πρακτικές των κρατούντων.

Το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να περάσουν στους «ατίθασους» που επιμένουν να τραγουδούν στην μητρική τους γλώσσα όπως γνωρίζετε πολύ καλά όχι μόνο δεν περνά αλλά μάλλον ενισχύει τα «ύποπτα» – για σας – πανηγύρια!!! Όμως, αντί να μουγγαθούν οι απλοί άνθρωποι, μουγγάθηκαν οι αρχές της Φλώρινας! Κανένας φορέας της πόλης ή του νομού δεν τόλμησε να καταδικάσει την επιδρομή των μελανοχιτώνων της Χρυσής Αυγής, του Στόχου και των υπολοίπων Εθνικιστικών κύκλων.

Ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Βουλευτές, οι Νομαρχιακές  Επιτροπές των πολιτικών κομμάτων, οι Επαγγελματικοί φορείς, οι πολιτιστικοί φορείς, ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν  τόλμησε να φωνάξει στους ακροδεξιούς υμνητές του Χίτλερ ότι η παρουσία τους στη Φλώρινα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ.

Ακόμα και τα κόμματα της Αριστεράς σιώπησαν, ακόμα και ο νέος μας βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ!

Δυστυχώς κύριοι η σιωπή είναι αποδοχή.  Ας το γνωρίζουν καλά αυτό οι ταγοί αυτής της πόλης.

Η σιωπή τους δίνει χώρο και βήμα στους Ναζί εκδρομείς και η ανοχή τους «οπλίζει» τα  ακροδεξιά τάγματα εφόδου με απύθμενο θράσος. Ελπίζουμε με την ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση της Αστυνομίας να αποφευχθούν «θερμά Επεισόδια».

Αν πάντως  περιμένουν να συμβεί το κακό για να βγουν οι αρμόδιοι και να καταδικάσουν τις Ναζιστοεπιδρομές τους λέμε απλά: Κύριοι, ή δεν βλέπετε ή δεν έχετε το  θάρρος για τα αυτονόητα…

Και μόνο μια απλή ματιά στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να δείτε πως στα ιστολόγια της πόλης υπάρχουν εκατοντάδες εμπρηστικά και απειλητικά σχόλια ενώ τα ακροδεξιά ιστολόγια της Αθήνας προβοκάρουν, απειλούν, στοχοποιούν  χωριά, συλλόγους και ανθρώπους. Αντίδραση; ΚΑΜΜΙΑ!!!

Τι περιμένουν; Να εμφανιστεί ο Έλληνας Μπρέιβικ για να αντιδράσουν;

Αυτό το σκηνικό συμπληρώνεται με το «Αντάμωμα της Σιταριάς» όπου μετά από προσπάθειες 3 χρόνων (οι «γνωστοί-άγνωστοι) κύκλοι των Νοεμακεδονομάχων  αφού δημιούργησαν ένα νέο «σύλλογο» με τη συνδρομή «δημοσιογράφων», «συγγραφέων»,  πρ. πρέσβεων και αρκετών άλλων εσωτερικών και εξωτερικών «σκοπιανολόγων» στήνει ένα πανηγύρι Ελληνικό απέναντι στο «Σκοπιανό» της Μελίτης!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην επίσημη ιστοσελίδας της ομολογεί με το πλέον ώμο τρόπο ότι η φετινή συμμετοχή της στη ναζιστοεπιδρομή της Φλώρινας έγινε με «Αφορμή το Παμμακεδονικό Αντάμωμα (Οι απανταχού Μακεδόνες συναντιούνται στην Φλώρινα)».

Στόχος  τους από τη μια να κάνουν επίδειξη δύναμης και από την άλλη να επιβάλουν σε όλους τους Μακεδόνικους  πολιτιστικούς συλλόγους την επιθυμία τους να μην ακούγετε Μακεδόνικο τραγούδι σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις  των συλλόγων! Θέλουν τους Μακεδόνες ΜΟΥΓΓΟΥΣ, να μην «μολυνθούν» και άλλοι σύλλογοι εκτός από τους περίπου 30 που ήδη στα γλέντια τους ο κόσμος χαίρεται να τραγουδά Μακεδόνικα τραγούδια.

Μεμονωμένες προσπάθειες δημιουργίας τέτοιων «Μουγκών» και «πρόθυμων» είχαμε από παλιά. Από τον «μέγα» Αριστοτέλη μέχρι την Ελπίδα!!! (Θυμηθείτε το σύλλογο Ελπίδα  στη Μελίτη που έστησε  ο Εμφιετζόγλου και ενώ είναι απλά ανύπαρκτος, την σφραγίδα του περιφέρουν οι Πανμακεδονικές σε διάφορες ανακοινώσεις που δείχνουν την ευρεία «στήριξη» συλλόγων –σφραγίδων στις γνωστές ανακοινώσεις της!!) Τώρα λοιπόν νέοι μπήκαν στο χορό και διοργανώνουν «μεγάλα» πανηγύρια… τώρα βέβαια μη ρωτάτε με τι λεφτά; Στη Μελίτη τα «δίνει» ο Σόρος στους άλλους; Φανερά και κρυφά κονδύλια πάντα υπήρχαν για τον «εσωτερικό» εχθρό, όπως πάντα υπήρχαν και αυτοί που σιτιζόταν από αυτά…

Οι Εθνικά και πολιτιστικά Μακεδόνες της Ελλάδας  δεν έχουν την δύναμη ούτε να επιβάλουν πολιτικές ορθής διαχείρισης στους θεσμούς της πατρίδας μας, ούτε μπορούμε να εμφυσήσουμε πνεύμα σεβασμού σε κάθε συμπολίτη μας απέναντι στις παραδόσεις και την γλώσσα όποιας ράτσας, φυλής ή εθνότητας. Στα πανηγύρια μας όμως, στα χωριά μας, στις χαρές μας και στις λύπες μας εκφραζόμαστε στην μητρική μας Μακεδόνικη γλώσσα.

Μπορεί  η πατρίδα μας να αρνείται να την εισάγει στο εκπαιδευτικό σύστημα, εμείς όμως έχουμε υποχρέωση στην ιστορία μας και στους προγόνους μας να τραγουδάμε, να μοιρολογάμε και να ερωτευόμαστε στην γλώσσα της ψυχής μας την Μακεδόνικη.

Lerintsanets

http://novazora.gr/arhivi/6025

 

1 σχόλιο:

  1. http://syriza-flo.blogspot.gr/2009/07/blog-post_23.html


    Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Χρυσή Αυγή που έγινε το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή