Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17, 2010

«ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ» Βουλγαρίας προς την Ελλάδα και Κύπρο.

 

Είναι γνωστό ότι η χώρας μας, η Ελλάδα, δεν αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα εξαιτίας της επικράτησης των λανθασμένων στερεοτύπων που όντως έχουν καταφέρει να “περάσουν” στην ελληνική κοινή γνώμη οι διάφοροι ακροδεξιοί “μακεδονομάχοι” / μακεδονοφάγοι. Ένα τέτοιο λανθασμένο στερεότυπο είναι ότι δήθεν τα “ντόπικα” δηλ. η μακεδονική γλώσσα (που ομιλείται στη Βόρεια Ελλάδα και στη Δημοκρατίας της Μακεδονίας) είναι “ανύπαρκτη γλώσσα” και ότι δήθεν τα μακεδονικά είναι βουλγαρικά.

Όμως καθώς περνούν τα χρόνια αυτός ο μύθος περί “ανύπαρκτης γλώσσας” καταρρίπτεται πανηγυρικά ακόμη και εντός Ελλάδας με αφορμή ενός από τους πιο απλούς κανόνες της οικονομίας της αγοράς και μάλιστα από μια βουλγαρική επιχείρηση.

Ένας από τους  απλούς κανόνες που εφαρμόζουν όλες οι επιχειρήσεις του κόσμου είναι η αναγραφή των συστατικών του παραγόμενου προϊόντος σε όλες τις γλώσσες των χωρών στις οποίες κυκλοφορεί το προϊόν προκειμένου να το πρωθήσουν στην διεθνή αγορά.

kotompoukies

 

Πρόσφατα, λοιπόν, κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Κύπρο ένα προϊόν με την ονομασία «ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ» μιας εταιρίας από τη Βουλγαρία. Το ίδιο προϊόν κυκλοφορεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες τα συστατικά του προϊόντος, που κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι γραμμένα και στη μακεδονική γλώσσα με το διεθνές μακεδονικό δίγραμμα ΜΚ μαζί με το διεθνές δίγραμμα GR της ελληνικής γλώσσας και το διεθνές δίγραμμα BG της βουλγαρικής γλώσσας.

mk

bg

gr

 

 Είναι προφανές, από τις εικόνες της συσκευασίας του προϊόντος που βλέπουμε,  ότι οι Βούλγαροι επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι η μακεδονική γλώσσα είναι διαφορετική από την βουλγαρική και την ελληνική και γι’ αυτό αναγράφουν ξεχωριστά σε κάθε γλώσσα τα συστατικά στην συσκευασία του προϊόντος.

Οι Έλληνες το ξέρουν; Μάλλον όχι.

Δυστυχώς οι ελληνικές αρχές, όντας “αιχμάλωτες” της κοινής ελληνικής γνώμης την οποία εντέχνως “δηλητηρίασαν” οι θέσεις ακροδεξιών κύκλων σχετικά με το μακεδονικό, δεν επιτρέπουν την είσοδο στην Ελλάδα προϊόντων που φέρουν το διεθνές μακεδονικό δίγραμμα ΜΚ. Φαίνετε όμως οτι αυτό το συγκεκριμένο προϊόν τους… ξέφυγε. Ευτυχώς!!!.

 

dist

Τα στοιχεία των εταιριών που εισάγουν το συγκεκριμένο προϊόν σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και το όνομα του ελληνικού σούπερ μάρκετ που διαθέτει το εν λόγω προϊόν στα ράφια του δεν αποκαλύπτονται μόνο και μόνο για να προστατευθούν από επιθέσεις ανόητων μποϋκοτάζ στα οποία αρέσκονται και, ως συνήθως, καθοδηγούν οι διάφοροι θιασώτες της ελληναράδικης “πατριωτικής γυμναστικής”.

3 σχόλια:

  1. με την σύγκριση ανάμεσα στην μακεδονική γλώσσα και την βουλγάρικη γλώσσα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ΔΥΟ ξεχωριστές και ανεξάρτητες γλώσσες...
    η ελληνική κοινή γνώμη είναι υπερχειραγωγημένη από το βαθύ εθνικιστικό ελληνικό κράτος...
    το οποίο είναι βαριά αντιμακεδονικό εξαιτίας της κλοπής και προσάρτησης του 51% της Μακεδονίας...
    η μακεδονική γλώσσα στην ελλάδα αποτελεί ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα πλέον του ενός εκατομμυρίου μακεδόνων με ελληνική ή αφαιρεμένη υπηκοότητα, σημερινών ή πρώην αυτόχθονων κατοίκων της ελλάδος...
    εξάλλου ο πατέρας της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας , ο κρστε μισίρκωφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μακεδονικό χωριό πέλλα/πόστολ γιαννιτσών...
    πρόκειται για το χωριό του οποίου οι μακεδόνες κάτοικοι είναι ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ με τα μέλη της μακεδονικής δυναστείας του αλέξανδρου, τα οποία διεμεναν στο σχετικό παλάτι της αρχαίας μακεδονικής πέλλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Abecedar,
    καλά, που ανακάλυψες την... Αμερική! Προϊόντα με ανάλογες αναγραφές, κυκλοφορούν πολλά στην Ελλάδα. Τουλάχιστον καμιά δεκαριά έχουν υποπέσει, τυχαία, στην αντίληψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Stefanos,

    Κι εγώ έχω υπόψη μου πληθώρα προϊόντων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με το διεθνές μακεδονικό δίγραμμα ΜΚ. Είναι κυρίως ηλεκτρικές συσκευές και είδη ρουχισμού. Όμως πρώτη φορά βρήκα είδος διατροφής.

    Το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι πριν μερικές ημέρες ορισμένοι υπερπατριώτες "αγωνίστηκαν" να διαγράψουν (ανεπιτυχώς ευτυχώς) το διεθνές μακεδονικό δίγραμμα ΜΚ από την ιστοσελίδα του ΟΗΕ την στιγμή που κυκλοφορούν εντός Ελλάδος προϊόντα με το ΜΚ.

    Κουνια που τους κούναγε...

    Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή