Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2012

10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Δελτίο Τύπου του Πολιτικού Κόμματος της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΌΞΟ”

10 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι και ίσοι όσον αφορά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώµατά τους».

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων της Ελλάδας ίσως θεωρηθεί πολυτέλεια να αναφέρεται κάποιος σε θέματα όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όταν μας κυριεύουν τα οικονομικά θέματα και το πώς θα ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις ως άτομα και ως κοινωνία.

Από την άλλη μεριά έχουμε άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού και αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα τα ανθρώπινα δικαιώματα να πλήττονται την στιγμή που θα έπρεπε να φυλάγονται ως κόρη οφθαλμού από μια χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναρωτιόμαστε όμως, αυτή η χώρα μέλος όλων αυτών των Οργανισμών που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για να πατάξει τις διακρίσεις και την μισαλλοδοξία? Η απάντηση είναι ότι δεν έχει κάνει πολλά ίσως δεν έχει κάνει τίποτα γιατί αν είχε κάνει κάτι δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα στο σημείο ένα νέο-ναζιστικό κόμμα να βρίσκεται στα έδρανα της βουλής, στον οίκο της δημοκρατίας και από εκεί να απειλεί, να εκβιάζει, να χρησιμοποιεί τραμπούκικες μεθόδους κατά όλων των αδύνατων. Αναρωτιόμαστε επίσης τι έχει κάνει η ελληνική πολιτεία για να διδάξει και να εκπαιδεύσει τη νεολαία της ότι το «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» είναι ρατσιστικό και ότι υπάρχουν αρχές και αξίες που θα έπρεπε να σεβόμαστε όπως είναι η αρχή της ισότητας. Τι έχει κάνει το ελληνικό κράτος για να προβάλει και να υπερασπίσει την πολύ-πολιτισμική κοινωνία της, Αρβανίτες, Βλάχοι, Τούρκοι, Μακεδόνες, Ρόμα, Εβραίοι και να μην εξαιρέσουμε και την ύπαρξη των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα είχαμε μάθει να λειτουργούμε δίνοντας προτεραιότητα στα ατομικά μας συμφέροντα χωρίς να σεβόμαστε το διπλανό μας, χωρίς να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του, το άλλο του θρήσκευμα, την διαφορετική του εθνική καταγωγή, τον σεξουαλικό του προσδιορισμό. Οι ανθρώπινες αξίες θα πρέπει να κυριαρχούν στην ζωή μας γιατί διαφορετικά θα καταλήξουμε να ζούμε σε μια χώρα ζούγκλα όπου ο κάθε φασίστας θα ξυλοκοπεί και θα μαχαιρώνει μέχρι θανάτου οποιοδήποτε δεν του αρέσει το πρόσωπο του ή ιδεολογία του.

Με αφορμή τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε θα πρέπει να επανεξετάσουμε και τη λειτουργία της κοινωνίας μας, φασίστες, νέο-ναζιστές, ολοκληρωτικές ιδεολογίες δεν πρέπει να έχουν καμία θέσει στη κοινωνία μας γιατί είναι απειλή για τη δημοκρατία και την ανθρωπότητα.

Το Γραφείο Τύπου
ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου