Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

Ελληνο – Βουλγαρικές Λυκοφιλίες και όχι μόνο…

 

Ελληνο – Βουλγαρικές Λυκοφιλίες και όχι μόνο. Στο “παιχνίδι” και η Ρουμανία

ΕλληνοΒουλγαρικές Λυκοφιλίες -και όχι μόνο- σε βάρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αποκαλύπτονται με τον πλέον επίσημο και ωμό τρόπο σε βίντεο από την εκπομπή enikos.gr του Ν. Χατζηνικολάου στις 3-12-2012 με τίτλο “Εθνικά θέματα: Η ώρα της αλήθειας”.

Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Γρηγόρης – Ευάγγελος Καλαβρός μετά από μια προσπάθεια “ισορροπίας”, με πιρουέτες λεκτικού τύπου, στο τέλος λέει επί λέξη την αλήθεια και αυτό που πιστεύει οτι πρέπει να γίνει από ελληνικής πλευράς:

«Επειγόντως πρέπει να γίνει ένα μεγάλο βήμα. Να προσεγγίσουμε τη Βουλγαρία η οποία έχει με την Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήτημα (σημ: εννοεί τη Δ. της Μακεδονίας) κοινά συμφέροντα. Σε όλα! Απαιτείται λοιπόν να προσεγγίσουμε την Βουλγαρία…!!!»

Αμέσως μετά, ο Έλληνας υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος προφανώς συμφωνεί με την καθηγητή, αποκαλύπτει:

«Αν διαβάζατε… έγιναν κινήσεις… έγινε τριμερής συνάντηση Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδας πριν από 10 ημέρες όπου ήταν ο κ. Αβραμόπουλος στη Σόφια και από πλευράς Βουλγαρίας στις Βρυξέλλες έχει αλλάξει η πολιτική της Βουλγαρίας…»  ενώ ο καθηγητής Γρηγόρης – Ευάγγελος Καλαβρός ομολογεί ότι χαίρετε γι αυτό που ακούει



Ελλάς – Βουλγαρία Συμμαχία λυκοφιλίας, λοιπόν, με στόχο την παρεμπόδιση της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εισόδου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια, αυτού του είδους ΕλληνοΒουλγαρικές Συμμαχίες-Λυκοφιλίες σε βάρος Μακεδόνων δεν είναι κάτι το καινούργιο. Κρατάει χρόνια αυτή η “κολόνια” της ελληνοβουλγαρικής λυκοφιλίας στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, η λυκοφιλία αυτή, υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 110 χρόνια. Την είχε αποκαλύψει & περιγράψει γλαφυρότατα ο πρωτοπόρος Μακεδόνας διανοούμενος Κρστε Πέτκωφ Μισίρκωφ στο βιβλίο του “Μακεδονικές Yποθέσεις” (“Za Makedonskite Raboti”) το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1903.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο -το οποίο κυκλοφόρησε μεταφρασμένο και στα ελληνικά το 2003 από τις εκδόσεις Πετσίβα- και την διορατικότητα του σπουδαίου Μακεδόνα διανοούμενου Κρστε Πέτκωφ Μισίρκωφ θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση εντός των προσεχών ημερών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου