Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

Συνέντευξη με έναν εθνικά Μακεδόνα

 

Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη του αρχισυντάκτη της μακεδονικής εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ Δημήτρη Ιωάννου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ»* για να τη διαβάσουν όλοι στο ιντερνετ!

**Update – πρόσφατη ενημέρωση 1: Σχετικά με το τρόπο που παρουσίασε τη συνέντευξη η εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ” ακολουθει σχολιασμός από τον More Sokol στο τέλος της ανάρτησης.

***Update – πρόσφατη ενημέρωση 2:  Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας προστέθηκαν οι ερωτοαπαντήσεις #8 και #9 στο τέλος της συνέντευξης, οι οποίες δεν δημοσιευθηκαν στο “ΧΩΝΙ”.

 

Η συνέντευξη του αρχισυντάκτη της μακεδονικής εφημερίδας ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ Δημήτρη Ιωάννου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

 

= = = =

1. Λέτε ότι είστε εθνικά Μακεδόνας. Τι είναι αυτό ακριβώς; Δηλώνετε ομοεθνής με τους κατοίκους του κράτους των Σκοπίων ή πρόκειται για κάποιον άλλο προσδιορισμό; Σε άλλες περιπτώσεις αναφέρεστε στην Ελλάδα με τις λέξεις «η πατρίδα μας». Τι είστε τελικά;..

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Πιστεύω ότι αυτή η συνέντευξη θα συμβάλει θετικά στην ενημέρωση της τόσο πολύ παραπλανημένης ελληνικής κοινής γνώμης σχετικά με εμάς τους εθνικά Μακεδόνες.

Εθνικά Μακεδόνες εννοούμε αυτούς τους πολίτες της χώρας μας, αλλά και ευρύτερα, οι οποίοι ανήκουν, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, σε ιδιαίτερο Μακεδόνικο έθνος. Έχουν δηλαδή μια ιδιαίτερη Μακεδόνικη εθνική ταυτότητα, ανεξάρτητη από τη γεωγραφική. Να προσθέσω πως "κράτος των Σκοπίων" δεν υπάρχει για να ταυτίζομαι με κάποια κρατική οντότητα που αναφέρετε στην ερώτησή σας.

Αν εννοείτε ότι αισθάνομαι ομοεθνής με τμήμα πολιτών άλλης χώρας, είναι φυσιολογικό, αφού τόσο στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όσο και στη Βουλγαρία, Αλβανία, αλλά και σε ευρωπαϊκές και υπερωκεάνιες χώρες, ζουν άνθρωποι, οι οποίοι όπως και εγώ, έχουν μακεδόνικη εθνική συνείδηση, ανήκουμε δηλαδή όλοι μας σε μια συλλογικότητα που λέγεται σύγχρονο Μακεδόνικο έθνος.

Ανάλογα με το πού κατοικούν οι εθνικά Μακεδόνες έχουν διαφορετικό πολιτικό στάτους. Κάθε άτομο έχει την ιδιότητα του πολίτη μιας χώρας και αυτό ορίζει την έννοια πατρίδα με την έννοια κράτος.

Προσωπικά, σαν εθνικά Μακεδόνας, έχω ελληνική υπηκοότητα και κατά συνέπεια η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, όπως ακριβώς ένας εθνικά Έλληνας στην Αλβανία έχει αλβανική υπηκοότητα και πατρίδα του είναι η Αλβανία. Έλληνες πολίτες, εθνικά Μακεδόνες. Αυτό είμαστε. Τόσο απλό είναι.

2. Μιλάτε για εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Είναι φασίστες οι Έλληνες;

Ακόμη και η ερώτησή σας περιέχει αντίφαση. Όταν εννοούμε εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, δεν εννοούμε, ούτε ομαδοποιούμε, ούτε ονομάζουμε όλους τους συμπολίτες μας ως φασίστες. Λανθασμένα κάνετε τον συνειρμό σας.

Εκφασισμός μιας κοινωνίας σημαίνει ότι διαρκεί μια διαδικασία εκπαίδευσης μεγάλου τμήματος του πληθυσμού με σκοπό να σκέφτεται ολοκληρωτικά, εθνικοσοσιαλιστικά, σε πολλές εκφάνσεις του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι της χώρας.

Είναι εκτίμησή μας ότι τις τελευταίες δεκαετίες, και όχι μόνο, υπάρχει όχι απλά έλλειμα δημοκρατίας σε πολλούς τομείς, αλλά ακόμη πιο επιθετικές, εθνικιστικές, βίαιες συμπεριφορές, σε έντονο βαθμό στην Ελλάδα, χαρακτηριστικά δηλαδή του φασισμού, έτσι όπως τα έχουν γνωρίσει πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου γενικά.

3. Καταγγέλλετε με μένος την Ελλάδα. Γνωρίζετε υπό ποιες συνθήκες ζουν οι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο; Αναγνωρίζετε ότι η ελληνική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη έχει, ουσιαστικά, εξοντωθεί;

Βόρεια Ηπειρο; Μήπως εννοείτε Νότια Αλβανία;

Υπάρχουν διεθνή στάνταρ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να γίνονται σεβαστά σε κάθε κράτος που θέλει να το υπολογίζουν στα πολιτισμένα. Άρα όποια χώρα δεν σέβεται τις εθνικές, θρησκευτικές, κοινωνικές ή όποιες άλλες μειονότητες παραβιάζει τις αρχές του ΟΗΕ και των διεθνών στάνταρ και φυσικά πρέπει να καταγγέλλεται για αυτό.

Δεν καταλαβαίνω από πού συμπεράνατε αυτό το «μένος» μας για την Ελλάδα.

Καταρχήν, η χρήση της έκφρασης "μένος κατά της Ελλάδας" δείχνει δημοσιογραφική υποκειμενικότητα από πλευράς σας. Όντως έχουμε μένος κατά οτιδήποτε του φασιστικού, ολοκληροτικού, εθνικιστικού, ρατσιστικού, ξενοφοβικού, βίαιου. Με λίγα λόγια μένος εναντίων των εχθρών της Δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που τμήμα της αποτελεί και ο σεβασμός στα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα οποιουδήποτε πολίτη. Αυτός είναι ο ορισμός του "μένους" σε ότι αφορά τόσο τις δικές μου δραστηριότητες, όσο και του πολιτικού φορέα που ανήκω, την Ε.Ε.Σ. ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

Σκεφτείτε πως οι εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες δεν υπάρχουμε για την χώρα μας. Αυτή τη στιγμή παίρνετε συνέντευξη από κάποιον «ανύπαρκτο»!!

4. Οι Σκοπιανοί επιμένουν να βαφτίζουν Φίλιππο και του Αλέξανδρο, δρόμους, πλατείες, στάδια και αεροδρόμιο, να χρησιμοποιούν παντού τον ήλιο της Βεργίνας, επίσημοι παράγοντες φωτογραφίζονται μπροστά από χάρτες που απεικονίζουν τη χώρα τους να φτάνει ως τη Χαλκιδική, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους μιλά για «πολιτική γενοκτονία από μέρους της Ελλάδας» και αποσιωπάται η δήλωση Γκλιγκόροφ: «Καμία σχέση δεν έχουμε με τον Μέγα Αλέξανδρο. Αυτός ήταν Έλληνας, εμείς είμαστε Σλάβοι». Όλα αυτά, εσείς τα θεωρείτε προκλητικά ή όχι; Κατά τη γνώμη σας ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε Σκοπιανά;

Αν εννοείτε ότι οι κάτοικοι της πόλης των Σκοπίων "βαφτίζουν" δρόμους, πλατείες κτλ. είναι δικαίωμά τους. Κάθε πόλη έχει δικαίωμα να ονοματοδοτεί προς τιμήν είτε συμβολικά, οτιδήποτε άψυχο αντικείμενο.

Το αν πολίτες μιας πόλης γοητεύονται από την αρχαιότητα, το πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν, είναι ζήτημα δικό τους. Εμείς δε ζούμε στην πόλη αυτή για να έχουμε λόγο. Δεν είμαστε πολίτες της πόλης των Σκοπίων.

Επιτρέψτε μου μια επισήμανση σχετικά με το τελευταίο σκέλος της ερώτησής σας. φανταστείτε κάποιος σήμερα να ρωτήσει: "Ο Περικλής μιλούσε καλαματιανά;".

5. Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με τη Θράκη και μιλάτε για εκεί «τουρκική μειονότητα»; Κατά τη γνώμη σας, η υπαρκτή θρησκευτική (μουσουλμανική) μειονότητα της Θράκης απολαμβάνει περισσότερες ή λιγότερες ελευθερίες από τους Έλληνες σε Αλβανία και Τουρκία;

Ακόμα και με την ερώτηση σας αναπαράγετε την πάγια Ελληνική θέση που λέει: στην Αλβανία και την Τουρκία υπάρχουν Έλληνες και όχι Χριστιανοί αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι!

Εμείς απλά σεβόμαστε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ανθρώπων και κρατών.

Αν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα δηλώνουν οι ίδιοι ότι είναι Εθνικά Τούρκοι είναι θεμιτό λέτε να μην τους επιτρέπετε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;

6. Προσφάτως, διαβάσαμε έρευνα Σκοπιανών αρχαιολόγων, που ισχυρίζονται ότι και ο Ιησούς ήταν Σκοπιανός. Υιοθετείτε κι εσείς αυτή την άποψη;

Δεν είμαι αρχαιολόγος. Δεν είμαι θεολόγος και βέβαια δεν είμαι Σκοπιανός.

7. Ισχυρίζεστε ότι οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στο Ουράνιο Τόξο και τους άλλους ομοϊδεάτες του χρηματοδοτούνται από μυστικά κονδύλια. Έχετε αποδείξεις για αυτό;

Και μόνον η γελοιότητα της "είδησης- ερώτησης" δεν χρήζει απαντήσεως...

10. Από ποιους χρηματοδοτείται το Ουράνιο Τόξο; Σκοπεύει το Ουράνιο Τόξο να ξανασυμμετάσχει στις Ευρωεκλογές, το 2014; Υπάρχουν -όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα- διεργασίες για κοινή «κάθοδο» με τους Τσάμηδες;

Το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα που υποβάλει στην πολιτεία όλα εκείνα τα οικονομικά στοιχεία που υποβάλουν και τα υπόλοιπα κόμματα στην πατρίδα μας.

Βεβαίως και θα συμμετάσχει αφού άλλωστε λειτουργεί σαν ισότιμο μέλος στην EFA.

Όσο για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μπορούμε να κατεβούμε σε ένα ψηφοδέλτιο με πολίτες άλλου κράτους -εκτός Ε.Ε. μάλιστα- τι να πω; Απλά ένα ακόμα γελοίο δημοσίευμα που κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται πως τεχνικά είναι αδύνατο!!

11. Ισχύει ότι, πριν δύο χρόνια συναντηθήκατε στην Αλβανία με οργάνωση Τσάμηδων και μιλήσατε για τη σύσταση κοινού μετώπου εναντίον της Ελλάδας. Μια τέτοια κίνηση είναι εθνικιστική ή όχι, κατά τη γνώμη σας;

Χιλιάδες Μακεδόνες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Ακόμα και σήμερα δε μπορούν να επιστρέψουν στις πατρικές τους εστίες.

Το ίδιο συνέβη και με τους Τσάμηδες. Αρκετός ο λόγος για μια συνάντηση πιστεύω. Υπάρχει δημόσια ανακοίνωση για αυτή τη συνάντηση και οπτικό υλικό μάλιστα το οποίο εμείς δώσαμε στη δημοσιότητα. Απόψεις, κινήσεις, δημοσιεύματα, χαρακτηρίζονται εθνικιστικά αν αναφέρονται σε δικές μας δραστηριότητες αλλά ποτέ σε δραστηριότητες άλλων.

12. Ισχύει ότι δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά στα Σκόπια ή άλλη χώρα; Κι αν ναι, σε ποιον τομέα και με ποιο αντικείμενο;

Χώρα με το όνομα Σκόπια δεν υπάρχει.

Άρα η ερώτηση θα έπρεπε να είναι στα Σκόπια ή σε άλλη πόλη / στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ή σε άλλη χώρα. Τελος πάντων.

Πρόκειται για την κλασική ερώτηση δηλαδή. Πάντοτε στη χώρα μας όταν κάποιος ,,ξεφύγει,, από το μαντρί του εθνικού μύθου, τα πρώτα πράγματα με τα οποία ασχολείται το οποιοδήποτε ,,ελληνικότατο,, ΜΜΕ είναι το πού εργάζεται, ποιός ήταν ο παππούς του, τί αυτοκίνητο οδηγεί....

Το επάγγελμά μου είναι Δικηγόρος Διεθνούς και Βιομηχανικού Δικαίου και μεταξύ των χωρών που δραστηριοποιούμαι είναι και η Δημοκρατία της Μακεδονίας.

= = = =

* Η ασυνέχεια στην αρίθμηση των ερωτοαπαντήσεων, προφανώς, οφείλεται στο γεγονός ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» για τεχνικούς λόγους δεν δημοσίευσε 2 από τις 12 συνολικά  ερωτήσεις και απαντήσεις. Συγκεκριμένα, δεν δημοσιεύθηκαν οι ερωτοαπαντήσεις #8 και #9 τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

8. Μιλάτε για «στοχευμένα, συκοφαντικά και υποβολιμαία» δημοσιεύματα εις βάρος σας; Θεωρείτε ως τέτοιο και αυτό που δημοσίευσε Το ΧΩΝΙ για τις δραστηριότητες της κυρίας Νατσουλίδου; Δεν ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ η κυρία Νατσουλίδου; Δεν έχει το δικαίωμα το ΣΔΟΕ να την ελέγξει; Υπάρχουν κι άλλα δημοσιεύματα που μπορείτε να αναφέρετε, όπως αυτά που κάνουν λόγο για περίεργες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνετε από κέντρα του εξωτερικού και για ακόμη πιο περίεργη κατάληξη των χρημάτων αυτών; Σε ποια σημεία τα διαψεύδετε ακριβώς και με ποια στοιχεία;
Τα στοχευμένα, συκοφαντικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα ενάντια σε ακτιβιστές μειονοτικούς, αντιεθνικιστές και σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μας δυστυχώς είναι καθημερινά φαινόμενα.
Το ΣΔΟΕ και οι Δ.Ο.Υ. οφείλουν να κάνουν την δουλειά τους απέναντι σε όλους και κάθε τι έκνομο να αντιμετωπίζεται.
Τυχαία λέτε να βρέθηκαν έγγραφα της έρευνας σε χέρια δημοσιογράφων; Γιατί άραγε δεν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο η καταγγελλόμενη; Είναι αυτό δημοσιογραφική δεοντολογία;
Όσο κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν δημοσιογραφικές επιτυχίες ψιθύρους, σενάρια, κουτσομπολιά και πρακτορικά παραμύθια τόσο θα υπηρετούν τον Εθνικισμό. Αφήνουμε αυτού του είδους τη δημοσιογραφία στην κρίση κάθε συμπολίτη μας που σέβεται τον εαυτό του και τη λογική. Όσο τα κρούσματα τέτοιας δημοσιογραφίας θα πολλαπλασιάζονται στον τύπο και τα ΜΜΕ τόσο στο τέλμα του εθνικισμού θα κατρακυλά η χώρα.

9. Στην ιστοσελίδα novazora.gr δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο καιρό σχόλια σχετικά με τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό. Αυτά προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις... Για ποιο λόγο διεγράφησαν όλα τα σχετικά σχόλια;
Η ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ εκδίδεται κάθε πρώτη του μήνα από το Μάιο του 2010. 33 μήνες δηλαδή. Τους πρώτους μήνες υπήρχε δυνατότητα σχολιασμού χωρίς κανένα περιορισμό. Έτσι υπήρχαν διάφορα σχόλια ανώνυμων, δυστυχώς αρκετά από αυτά υβριστικά. Οι ύβρεις ήταν ο λόγος που μας ανάγκασε να μην επιτρέπουμε τα σχόλια εδώ και 2,5 περίπου χρόνια. Όταν διαβάζουμε δε, πως το ΣΔΟΕ θα κινηθεί δίνοντας αξία σε σχόλια που έγιναν πριν χρόνια σε ιστοσελίδα από ανώνυμους απλά γελάμε.

= = = =

Σχετικά με το τρόπο που παρουσίασε τη συνέντευξη η εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ”  ακολουθει σχολιασμός από τον More Sokol:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» «Γιατροί, αγρότες και Σκοπιανοί στα χέρια του ΣΔΟΕ» στις 16/12/2012, η συντακτική ομάδα της ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ με ανακοίνωσή της είχε τοποθετηθεί δημόσια, για το επίπεδο αυτού του είδους της «δημοσιογραφίας» στην πατρίδα μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Συχνά πυκνά στημένα δημοσιεύματα –στοχευμένα, συκοφαντικά και υποβολιμαία- δηλητηριάζουν την Ελληνική κοινή γνώμη με ψεύδη και υπερβολές για να κρύψουν την ένδεια των «υπευθύνων» και να θρέψουν ένα στείρο εθνικισμό από τον οποίο χρόνια τώρα τρέφονται ουκ ολίγοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λογής- λογής «υπερπατριώτες». Χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας , καλυπτόμενοι πάντα πίσω από την δύναμη των γνωστών αγνώστων «εθνικών κύκλων» μπορούν άφοβα να σπιλώνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα…»

Αυτή η εκτίμηση –φαίνετε πως- οδήγησε κάποιους από την εφημερίδα «Το Χωνί» να ζητήσουν συνέντευξη από τον υπεύθυνο της ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ Δημήτρη Ιωάννου.
12 ερωτήσεις –με αρκετές από αυτές να είναι 3 ή 4 σε συσκευασία της μίας- έγιναν και ο μόνος όρος που τέθηκε από τον κ. Ιωάννου ήταν να δημοσιευθούν ολόκληρες οι απαντήσεις -το αυτονόητο δηλαδή. Περιμέναμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσίαζε η εφημερίδα την συνέντευξη για να κάνουμε και εμείς τις εκτιμήσεις μας.
Η εφημερίδα αφού επικαλέστηκε ζήτημα χώρου δεν δημοσίευσε 2 ερωτήσεις & απαντήσεις. Η διεθνής πρακτική και δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλουν τα κείμενα των συνεντεύξεων να μπαίνουν αυτούσια και η όποια κρίση επί της συνέντευξης να μπαίνει στην αρχή ή στο τέλος της παρουσίασης.

Στην περίπτωση της συνέντευξης Ιωάννου έχουμε το παράδοξο να απαντά η εφημερίδα μετά από κάθε απάντηση του ερωτώμενου! Οι απαντήσεις δε τις εφημερίδας να ξεπερνούν σε έκταση ακόμα και τις απαντήσεις του ερωτώμενου!! Αυτό από μόνο του δείχνει την αγωνία των «δημοσιογράφων» να χειραγωγήσουν τα συμπεράσματα όσων διαβάσουν τη συνέντευξη!
Αυτή τους η αγωνία είναι έκδηλη ακόμα από το ύφος και το ήθος των ερωτήσεων που υπέβαλαν. Ο τρόπος δε που παρουσιάζουν την συνέντευξη είναι αντάξιος της σχολής «Στόκου» και δεν είχαμε και αμφιβολίες επί αυτού. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη.

Η επιχείρηση σπίλωσης και διαστροφής ξεκινά με ένα φωτομοντάζ στη πρώτη σελίδα όπου ο συνεντευξιαζόμενος παρουσιάζεται με φόντο τη σημαία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό να «δείξουν» στους αναγνώστες τους ότι ο εικονιζόμενος δεν είναι Έλληνας πολίτης αλλά «Σκοπιανός»!
Οι «δημοσιογράφοι» δε, θεωρούν -από το πρωτοσέλιδο ακόμα-πρωτοφανή πρόκληση όχι μόνο την θέση του Ιωάννου ότι είναι Εθνικά Μακεδόνας, όχι μόνο ότι όταν αναφέρετε στην γειτονική χώρα χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά ακόμα πιο μεγάλη πρόκληση είναι ο ισχυρισμός των Εθνικά Μακεδόνων να ισχυρίζονται –άκουσον , άκουσον- ότι η Ελλάδα είναι πατρίδα τους!!!
Βλέπετε λοιπόν τι προβλήματα προκύπτουν όταν κάποιοι «δημοσιογράφοι» δίνουν το λόγο σε κάποιους που η επίσημη θέση της Ελλάδας τους θεωρεί ανύπαρκτους; Ενώ διακαώς θα επιθυμούσαν κάποιοι να μην υπήρχαμε ακόμα και βιολογικά, αυτή η δήλωση μας περί πατρίδας μάλλον τους χαλάει τη συνταγή.
Ακόμα και μέσα από τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς των Ελληναράδων (Σκοπιανοί, μειοδότες, χρηματοδοτούμενοι κλπ) φαίνετε ποιος έχει το ζόρι να φανατίζει την Ελληνική κοινή γνώμη και να ζει από αυτό.

Είναι τέτοιο δε το μένος των «δημοσιογράφων» εναντίον των όποιων και όσων δηλώνουν Εθνικά Μακεδόνες Έλληνες πολίτες που στην απάντηση:
«…Ανάλογα με το πού κατοικούν οι εθνικά Μακεδόνες έχουν διαφορετικό πολιτικό στάτους. Κάθε άτομο έχει την ιδιότητα του πολίτη μιας χώρας και αυτό ορίζει την έννοια πατρίδα με την έννοια κράτος. Προσωπικά, σαν εθνικά Μακεδόνας, έχω ελληνική υπηκοότητα και κατά συνέπεια η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, όπως ακριβώς ένας εθνικά Έλληνας στην Αλβανία έχει αλβανική υπηκοότητα και πατρίδα του είναι η Αλβανία. Έλληνες πολίτες, εθνικά Μακεδόνες. Αυτό είμαστε. Τόσο απλό είναι.»
που δίνει ο Ιωάνου στην πρώτη ερώτηση, ανταπαντούν στην εφημερίδα  -σελίδα 36 με μεγάλη γραμματοσειρά-, ολοσέλιδα κάτω από την φωτογραφία του Δημήτρη Ιωάννου, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Εσείς, οι «σύγχρονοι εθνικοί Μακεδόνες» θέλετε να αποσχιστείτε; Θέλετε μετά να προσαρτηθείτε στα Σκόπια; Θέλετε να κάνετε το ανεξάρτητο «σύγχρονο μακεδονικό κράτος; Θέλετε και εδάφη της Ελλάδας; Θέλετε και περιουσίες των Ελλήνων; Θα έπρεπε να μας περιγράψετε τις φαντασιώσεις σας. Αυτό περιμέναμε»

Αυτά ακριβώς περιμένανε, αυτά τους έχουν ταΐσει τόσα χρόνια, αυτά ταΐζουν και αυτοί με τη σειρά τους αναγνώστες τους. Αυτό ακριβώς που περιγράφουμε σαν επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας. Τι κι αν δεν υπάρχουν πουθενά τέτοιες εκφράσεις ή θέσεις από την ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ ή το Ουράνιο Τόξο;

Οι «δημοσιογράφοι» που υπηρετούν με συνέπεια τον εθνικιστικό παροξυσμό έχουν την ικανότητα να «συλλαμβάνουν» και τις φαντασιώσεις των «υπόπτων» και βάσει των φανταστικών «φαντασιώσεων» του φασιστομυαλού τους να οδηγούν στην πυρά όποιον γουστάρουν. Αυτό για τους Ελληναράδες είναι ύφος, είναι ήθος και βέβαια δεοντολογία!!

Επίσης η αναφορά ότι δήθεν το «Ουράνιο Τόξο» ξεκινά δικαστικό αγώνα κατά της Ελλάδας, διεκδικώντας μάλιστα τις περιουσίες των «προσφύγων ομοεθνών» του είναι ψευδής-στα δικαστήρια για περιουσίες προσφεύγουν οι άνθρωποι και όχι οι οργανώσεις- και είναι ένα ακόμα δείγμα της γνώσης που έχουν για το θέμα οι λογής – λογής τυχάρπαστοι «δημοσιογράφοι» που θέλουν να «ενημερώνουν», τρομάρα τους, την ελληνική κοινή γνώμη.

Ανάμεσα στα πολλά που διαστρέφουν οι «δημοσιογράφοι» είναι και το εξής καταπληκτικό: Στην ανακοίνωση για το Πρώτο Θέμα γράφαμε πως «Ότι διάφορα «φρούτα» ευδοκιμούν στα δημοσιογραφικά γραφεία μάλλον είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες.

Ότι οι πιο «πονηροί» από αυτούς είναι τρόφιμοι μυστικών κονδυλίων το γνωρίζαμε από τα χρόνια που ο Σαμαράς από το ΥΠΕΞ μοίραζε σε σακούλες λεφτά σε «δημοσιογράφους» (Καταγγελία από Μητσοτάκηχρησιμοποιούν όλο το κείμενο εκτός από το ότι η παραπάνω καταγγελία έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό Μητσοτάκη και μας αποκαλύπτουν πως για αυτό ζήτησαν την συνέντευξη. Ήθελαν να μάθουν αν τους κατηγορούμε ότι χρηματοδοτούνται από μυστικά κονδύλια;

Εμείς κύριοι δεν είμαστε στα λογιστήρια των εθνικών ταμείων για να ξέρουμε ποιός και πόσα. Απλά ο πρώην πρωθυπουργός μας Μητσοτάκης δήλωσε για τον νυν πρωθυπουργό μας Σαμαρά, σε κατάθεση (με σύνταξη πρακτικού παρακαλώ) που έκανε σε επιτροπή της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της διάθεσης των μυστικών κονδυλίων, ότι:

«Δεν δίνονταν επιταγές. Μόνο μετρητά»… «Τα χρήματα δόθηκαν κυρίως για προπαγάνδα γύρω από το όνομα της Μακεδονίας. Όμως, αντί η προπαγάνδα να γίνει προς τα έξω, γινόταν προς τα μέσα».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι τα χρήματα διοχετεύονταν σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, προκειμένου να «χτίσει» το πολιτικό του ίματζ ο κ. Σαμαράς. Είπε, τέλος, ότι υπολογίζει ότι σε διάστημα ενός και μισού χρόνου διατέθηκαν από τα μυστικά κονδύλια πάνω από 1 δισ. δρχ. και προέτρεψε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής στη Βουλή για το θέμα των μυστικών κονδυλίων.» (Πηγή: tvxs.gr/node/27563)
Άρα, λοιπόν, «κύριοι» για στοιχεία απευθυνθείτε σε άλλους.

Απλά όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ομολογεί πως 1 δις δρχ. δόθηκε σε ενάμιση χρόνο για προπαγάνδα στο εσωτερικό γύρω από το όνομα της Μακεδονίας, τι δεν καταλαβαίνετε;

Τι μπορούν να καταλάβουν κάποιοι, όταν το μένος τους δεν τους αφήνει να σκεφθούν καν. Ρωτάμε συχνά… και αν οι Μακεδόνες ακτιβιστές και οι Τούρκοι μειονοτικοί της Θράκης είναι για εσάς πράκτορες, κύριοι «δημοσιογράφοι», για πείτε μας: οι Εθνικά Έλληνες της Αλβανίας ή της Τουρκίας ή οπουδήποτε αλλού είναι και αυτοί πράκτορες;
Αλλά, απάντηση δεν δίνουν.
Εμείς πάντως να σας το ξαναπούμε:
Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Μίσος και χολή μοιράζουν οι Εθνικιστικοί κύκλοι.

Εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας ζούμε χρόνια τώρα αυτές τις πρακτικές σπίλωσης των γνωστών-αγνώστων. Εύκολα τις διακρίνουμε και τις αποκαλύπτουμε σε κάθε καλόπιστο συμπολίτη. Μαζί με τους Έλληνες δημοκράτες και αντιεθνικιστές με συνέπεια παλεύουμε -και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε- ενάντια στο κλίμα εκφασισμού της κοινωνίας και της δημόσιας ζωής.
Αφήνουμε αυτού του είδους της δημοσιογραφίας και της συνομωσιολογίας στην κρίση κάθε συμπολίτη μας που σέβεται τον εαυτό του και τη λογική. Όσο τα κρούσματα τέτοιας δημοσιογραφίας θα πολλαπλασιάζονται στον τύπο και τα ΜΜΕ τόσο στο τέλμα του εθνικισμού θα κατρακυλά η πατρίδα μας.

ΥΓ: τα υβριστικά σχόλια αναγνωστών εναντίον των Εθνικά Μακεδόνων, που διατηρεί η εφημερίδα «Το Χωνί» στην ηλεκτρονική της έκδοση είναι δείγμα και της δεοντολογίας που υπηρετεί αλλά και του επιπέδου των νεοελλήνων αναγνωστών και κορυφαίων σχολιαστών της. Ευτυχώς τέτοια σχόλια αποδεικνύουν την μόρφωση και την παιδεία των απογόνων του Περικλή.

h1

h2

h3

MORE SOKOL 13-01-2013

 

 

2 σχόλια: